ΡΟΥΚΕΤΑ από Spiegel: «Γιατί η Αθήνα υποκύπτει στις πιέσεις του Βερολίνου».

0
361

«Η Ελλάδα θα προμηθεύσει τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία και ως αντάλλαγμα θα λάβει σύγχρονα τεθωρακισμένα Marder από τη Γερμανία.

Με αυτό το τρόπο η Αθήνα ελπίζει σε μεγαλύτερη στήριξη του Βερολίνου απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, γράφει η ιστοσελίδα του Spiegel με τίτλο «Γιατί η Αθήνα υποκύπτει στις πιέσεις του Βερολίνου».

Η ιστοσελίδα του Γερμανικού περιοδικού παρατηρεί:

«Τον Απρίλιο η Ελλάδα ισχυρίζονταν ότι εκτός από σχετικά μικρές ποσότητες πολεμοφοδίων και κατασχεμένα καλάσνικοφ δεν θα σταλεί επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ουάσιγκτον και Βερολίνο άσκησαν ωστόσο πιέσεις στην Αθήνα να κάνει περισσότερα. Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς στην ΕΕ»…επισημαίνει το Spiegel Online.

Πόσο θα κοστίσουν στην Ελλάδα τα γερμανικά τεθωρακισμένα;

Μένει το ερώτημα γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε με καθυστέρηση τη συμφωνία με τη Γερμανία. Η Ελλάδα δαπανά δυσανάλογα πολλά χρήματα για την άμυνα. Περίπου το 3,6% του ΑΕΠ, την στιγμή που εξακολουθεί να έχει τεράστιο χρέος. Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός αυξάνεται σημαντικά. Οι πολίτες διερωτώνται: Πόσο θα κοστίσουν τα Γερμανικά τεθωρακισμένα;

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ένα υψηλό τίμημα και προβλέπουν ισχυρότερες διασυνδέσεις με την Γερμανική αμυντική βιομηχανία. Η Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει την αγορά αεροσκαφών Rafale και φρεγατών Belhara και δρομολογεί τώρα την αγορά αμερικανικών μαχητικών F-35.

Εύλογα πολλοί Έλληνες ανησυχούν για τις εν λόγω αγορές….

Πηγή dw.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here