Ρωσία και Τουρκία θα χωρίσουν την Ευρώπη στα δύο!…της Ρωσικής Vzglyad.

0
216

Η Ρωσία έχει καταλήξει σε μια ιδέα που θα μπορούσε να επηρεάσει ριζικά το οικονομικό τοπίο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόκειται για τη δημιουργία κόμβου Φυσικού Αερίου στην Τουρκία-ένα Σύστημα Διανομής και περαιτέρω μεταπώλησης Ρωσικού Φυσικού Αερίου.

Εάν εφαρμοστεί, το έργο θα αποφέρει τεράστια οφέλη σε μια ομάδα χωρών, ενώ η άλλη ομάδα θα μετρήσει μεγάλες απώλειες, γράφει η ρωσική Vzglyad.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το έργο που προτείνει η Ρωσία για τη δημιουργία Κόμβου Φυσικού Αερίου στο Τουρκικό έδαφος.

Δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα αρχίσουν να επεξεργάζονται αυτήν την ιδέα χωρίς καθυστέρηση.

Τα Υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών έχουν ήδη λάβει οδηγίες να βρουν κατάλληλο χώρο για την κατασκευή διεθνούς κέντρου διανομής Φυσικού Αερίου.

Ο Ερντογάν αποκάλεσε τη Θράκη στο Βορειοδυτικό-Ευρωπαϊκό-Τμήμα της Τουρκίας κατάλληλο μέρος για την κατασκευή Κόμβου Φυσικού Αερίου. Το έργο είναι στα σπάργανα και πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν καθώς προχωρά.

Εάν όμως το έργο υλοποιηθεί, υπόσχεται να αναδιαμορφώσει ριζικά την Ενεργειακή Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

Υ.Γ. Le Figaro: Το μεγάλο Τουρκικό Παιχνίδι στη Μεσόγειο.

Ο «πανούργος» Ερντογάν, προκειμένου να κάνει τη χώρα του κόμβο Φυσικού Αερίου της Ευρώπης, δεν θα διστάσει ως προς τα μέσα» σημειώνει η Le Figaro.

Στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης του 2022, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας και πώς αυτές μπορούν να εξελιχθούν αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, με τίτλο «το Μεγάλο Τουρκικό Παιχνίδι στη Μεσόγειο».

Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας - Μέρος 1ο - Ροβεσπιέρος

Το άρθρο χαρακτηρίζει το νέο Τουρκολιβυκό μνημόνιο ως «Στρατηγική πρόκληση για την ΕΕ», σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι και όσοι από τους Λίβυους αποφάσισαν να γίνουν υποτελείς τους, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, γιατί καταπατούν επιδεικτικά τον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο.

Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίον αυτές οι Τούρκο-Λιβυκές συμφωνίες κρίθηκαν άκυρες, τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here