Ρωσία VS ΗΠΑ: Χρηματοδοτούσαν στην Ουκρανία «την δημιουργία μηχανισμού κρυφής εξάπλωσης Φονικών Παθογόνων»!

0
283

Ιγκόρ Κονασένκοφ: «…Έγραφα δείχνουν ότι πειράματα πραγματοποιήθηκαν με δείγματα κορωνοϊού νυχτερίδας»

Συνέχεια στις αποκαλύψεις που έκανε τα προηγούμενα 24ωρα για ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, έδωσε και σήμερα η Ρωσία. Συγκεκριμένα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρηματοδότησαν πρόγραμμα βιολογικών όπλων στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι βρήκε αποδείξεις γι΄αυτό σε ουκρανικά εργαστήρια.

«Ο στόχος αυτών των χρηματοδοτημένων από το Πεντάγωνο Βιολογικών Ερευνών στην Ουκρανία ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός κρυφής εξάπλωσης φονικών παθογόνων», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση που έκανε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα βρήκε «έγγραφα των υπαλλήλων ουκρανικών εργαστηρίων» που κάνουν λόγο για «μεταφορά ανθρώπινων βίο-υλικών που έχουν ληφθεί στην Ουκρανία προς ξένες χώρες έπειτα από αίτημα Αμερικανών αντιπροσώπων».

Ο Κονασένκοφ επικαλέσθηκε επίσης ένα «Αμερικανικό σχέδιο σχετικό με μεταφορά παραγόντων παθογένειας από άγρια αποδημητικά πτηνά ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και άλλες γειτονικές χώρες».

Στιγμιότυπο της ενημέρωσης του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ σε Ουκρανικό έδαφος.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ επρόκειτο «να διεξαγάγουν εργασίες σχετικά με τους παράγοντες παθογένειας πτηνών, νυκτερίδων και ερπετών το 2022 στην Ουκρανία», καθώς και σχετικά με «τη δυνατότητα εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και του άνθρακα».

Briefing by Russian Defense Ministry at 2022.03.10 – 10.00hours. Press the link here: https://www.facebook.com/mod.mil.rus/videos/487779462947789/

«Στα εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί και χρηματοδοτούνται στην Ουκρανία, έγγραφα δείχνουν ότι πειράματα πραγματοποιήθηκαν με δείγματα κορωνοϊού νυχτερίδας», υποστήριξε ακόμη ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Ρωσία κατά ΗΠΑ: Χρηματοδοτούσαν στην Ουκρανία «τη δημιουργία μηχανισμού κρυφής εξάπλωσης φονικών παθογόνων»!

Σύμφωνα με την ερευνητική δημοσιογράφο Ντιλιάνα Γκαϊταντζίεβα, το πρόγραμμα του Πενταγώνου στα ουκρανικά βίο-εργαστήρια είναι «ευαίσθητες πληροφορίες». Στην κυβέρνηση της Ουκρανίας απαγορεύεται η δημόσια αποκάλυψη αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών και η Ουκρανία είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επικίνδυνα παθογόνα για βιολογική έρευνα.

Οι ΗΠΑ, όπως και η Ουκρανία, έχουν διαψεύσει την ύπαρξη στη χώρα εργαστηρίων για την παραγωγή βιολογικών όπλων.

Η Ρωσία είχε κατηγορήσει από το 2018 τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν μυστικά βιολογικά πειράματα σε ένα εργαστήριο της Γεωργίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here