Ρωτάμε για να μαθαίνουμε!

0
184

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τις δημοτικές εκλογές και ο τοπικός τύπος συνεχίζει να φιλοξενεί συνεντεύξεις εκείνων που συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα ως επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ή και ως σύμβουλοι.

Είναι φυσικό και αναμενόμενο οι δημότες και ανάμεσα τους και εγώ, να ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν πια η θέση της Νέας Δημοτικής Αρχής:

• Πάνω σε μείζονα ζητήματα που εκκρεμούν και βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως π.χ. όσα σχετίζονται με την διέλευση και την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου (Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – που το 2004 μετατράπηκε σε κλειστό αυτοκινητόδρομο), των πλευρικών διοδίων στις γέφυρες μας, που σημειώνεται ότι οι Κηφισιώτες αλλά και οι του Διονύσου θα πληρώνουν κάθε χρόνο 25 – 30.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, αν θέλουν να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο όπως μέχρι τώρα ή θα υφίστανται μια ανεπίτρεπτη και μη διαχειρίσιμη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που θα υποβαθμίσει τόσο τους όρους διαβίωσης τους όσο και την περιουσία τους.

• Πάνω σε εκείνα τα ζητήματα που ανακύπτουν συνήθως αιφνιδιαστικά από διατάξεις νομοσχεδίων που έρχονται για ψήφιση στα Τμήματα Διακοπών της Βουλής, όπως π.χ. το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την χωροταξία και τις χρήσεις γης στο οποίο η έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου μας και άλλων Δήμων διασφάλισε ή ορθότερα απέτρεψε πολλά από τα πολεοδομικά δεινά που επιχειρήθηκε να μας «φορέσουν» στο οικιστικό περιβάλλον.

Μας ενδιαφέρει επίσης να μάθουμε εάν η σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα μέχρι 31/08/2014:

• Θα συνεχίσει αδιάλειπτα την προσπάθεια για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των όσων ζητημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη με την λειτουργία όλων των οργάνων του Δήμου, του Δ.Σ. μη εξαιρουμένου.

• Θα προσπαθήσει με τις ενέργειες της και τις αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. να προλάβει και να αποτρέψει επιβαρυντικές καταστάσεις που προκύπτουν από διατάξεις νομοσχεδίων που εισάγονται εσπευσμένα με συντομευμένο χρόνο διαβούλευσης όπως π.χ. το προαναφερθέν νομοσχέδιο περί χρήσεων γης και τα άλλα που ακολουθούν π.χ. το σχέδιο ενιαίου κώδικα Αυτοδιοίκησης κλπ.

Για αυτό το θέμα είναι προφανές ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα πρέπει να ζητήσει και την συνδρομή της νέα δημοτικής αρχής. 

Έτσι ας βάλω τα ερωτήματα μου σε όλους….παλιούς και φρέσκους: 

-Προς τον σημερινό Δήμαρχο κ. Ν. Χιωτάκη: θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστούν τα όσα προανέφερα ζητώντας τη σύγκλιση του Δ.Σ., όπως έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα για τα μείζονα θέματα, όπως το σχέδιο του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης που βρίσκεται στη διαβούλευση;

-Προς το νέο Δήμαρχο κ. Γ. Θωμάκο: (1) θα συμβάλλετε με τις απόψεις της παράταξης σας στη διαμόρφωση των θέσεων του Δήμου μας στο προαναφερθέν θέμα;; (2) θα καταστήσετε σαφές προς κάθε αρμόδιο, από τώρα, ότι η νέα δημοτική αρχή θα παρακολουθεί και θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και τα ένδικα, για την αποτροπή πράξεων όπως τα πλευρικά διόδια από τις γέφυρες της Μεταμόρφωσης ως του Αγίου Στεφάνου αλλά και για την υλοποίηση των έργων που το Υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει από το 2004 (σαν τότε ΥΠΕΧΩΔΕ) σαν της ανισόπεδου γέφυρας της οδού Ιλισίων;; (3) θα διεκδικήσετε τους πόρους που εισρέουν στο Πράσινο Ταμείο από τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ιδιοκτησιών στο Δήμο μας;; 

Τέλος σας θέλω πανέτοιμους για την αποτροπή κάθε προσπάθειας που θα επιχειρηθεί για την ανατροπή των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων στο Δήμο μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here