Ρότα για την Ανατολική Μεσόγειο βάζει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle: Με πλήρες πολεμικό φορτίο.

0
561

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το «κόσμημα» στο στέμμα του Γαλλικού ναυτικού καταπλέει στη Μεσόγειο σε μια «μη προσδιορισμένη αποστολή», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως του Γαλλικού «lemarin.ouest-france.fr.».

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως όμως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από το ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε «ετοιμότητα μάχης».

Δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντί-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η Γαλλική Πολεμική Βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντίμετρων στη διάθεση καμιάς άλλης χώρας.

Η ανάπτυξη του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο τη συγκεκριμένη στιγμή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν πως «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από πράξεις», ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την ίδια ώρα απειλούσε ευθέως Ελλάδα και Γαλλία πως «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Πηγή: ΕΡΤ

Υ.Γ. Ρωσικό ινστιτούτο: «Έρχεται πολεμική σύγκρουση Αθήνας-Άγκυρας».

Αποκάλυψαν για ποιον λόγο οι Τούρκοι αγόρασαν τους S-400.

Σαφή και κατηγορηματική προειδοποίηση μας δίνουν Ρωσικά Αμυντικά Ινστιτούτα για την πρόκληση τριών πιθανών στρατιωτικών συγκρούσεων στον πλανήτη το επόμενο διάστημα, με την κόντρα Τουρκίας-Ελλάδος να είναι πολύ ψηλά στην Ρωσική λίστα.

Σύμφωνα με τις Ρωσικές αναλύσεις, τουλάχιστον τρεις σοβαρές κρίσεις στον πλανήτη πιθανότατα μπορεί να μετατραπούν σε ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση. Καθεμία από αυτές έχει τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους, ενώ γεωγραφικά έχουν μια τεράστια «διασπορά» στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here