Σάντρα Μπούλλοκ…..όταν το Όσκαρ δεν φέρνει πάντα την ευτυχία!

0
265

Σίγουρα ένα Όσκαρ φέρνει την επιτυχία, την επαγγελματική καταξίωση και την αύξηση προς τα……ύψη του κασέ. Δεν φέρνει όμως πάντα και την ευτυχία.

Για παράδειγμα η Σάντρα Μπούλλοκ. Αμέσως μετά την βράβευσή της από την Ακαδημία Κινηματογράφου, που της χάρισε τον κομψό χρυσό…..κύριο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, αλλά και κέρδισε και την Golden Globe, για τον ίδιο ρόλο, χώρισε με τον επί τετραετία σύζυγό της και τηλεοπτικό αστέρα Τζέσσε Τζέημς, ο οποίος την απάτησε με ένα μανεκέν.

Τι κι αν ζήτησε συγγνώμη, τι κι αν έπεσε στα γόνατα. Η Σάντρα απτόητη. Κατόπιν εορτής, συγγνώμες δεν δέχτηκε. Υπέγραψε την αίτηση διαζυγίου, κι ανέλαβε εξ ολοκλήρου την κηδεμονία του γιου τους Λούις που μόλις είχαν υιοθετήσει. 

Η Σάντρα μετά από αυτό σταμάτησε για λίγο να γυρίζει ταινίες και κάνει θριαμβευτικό come back το 2013 με την τρομερά επιτυχημένη «The Heat», αλλά και την τελευταία της που προβάλλεται τώρα και στην Ελλάδα «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Τζωρτζ Κλούνεϊ. Το φιλμ κόστισε 80 εκατομμύρια δολάρια και ήδη στο διεθνές box office έχει εισπράξεις 400 εκατ. δολαρίων.

Εκτός του ότι οι…..καμπάνες των Όσκαρ έχουν αρχίσει να χτυπάνε και για τον Κουαρόν, και για τη Μπούλλοκ και για τον Κλούνεϊ.

Ποια είναι όμως η χαριτωμένη Αμερικανίδα ενζενί; Θα μου πείτε ενζενί τώρα που κοντεύει 50, 49 ετών είναι. Ε ναι λοιπόν, αφού μικροδείχνει πως να την πω; Ας την πω «το κορίτσι της διπλανής πόρτας», κατά την αμερικανικήν.

Που γεννήθηκε

Η Σάντρα Αννέττε Μπούλλοκ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1969 στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια από Γερμανίδα μητέρα τραγουδίστρια της όπερας και πατέρα καθηγητή φωνητικής.

ΟΙ γονείς της γνωρίστηκαν όταν ο πατέρας της έκανε το στρατιωτικό του στη Νυρεμβέργη κι η μητέρα της εκεί τραγουδούσε στην όπερα. Η Σάντρα μιλάει καλά γερμανικά. Η καστανή δυναμική ηθοποιός, μεγάλωσε κυρίως στο…δρόμο.

Σπούδασε χορό και μουσική, ενώ ταξίδευε ανά την Ευρώπη ακολουθώντας τη μητέρα της που τραγουδούσε σε Όπερες και έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε ηλικία 5 ετών σε ένα μικρό ρόλο στην όπερα. 

Την ουλή που έχει πάνω από το αριστερό μάτι της, την έκανε πέφτοντας κάτω, πιτσιρίκι ακόμη. Έχει μια αδελφή μικρότερη. Όταν η Σάντρα ήταν 12 χρόνων η οικογένειά της ξαναγύρισε στην Αμερική και πήγε στο Γυμνάσιο, όπου προσαρμόστηκε αμέσως, έγινε cheerleader κι έπαιρνε μέρος σε σχολικές παραστάσεις μέχρι το 1982 που αποφοίτησε. 

Έπειτα σπούδασε Υποκριτική στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας, στο Γκρήνβιλ, αλλά το εγκατέλειψε. Λίγο πριν πάρει το Μπάτσελορ, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1986 και παρακολούθησε μαθήματα ηθοποιίας στο Neighborhood Playhouse Theatre. Για να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό της έκανε τη σερβιτόρα και τη μπαργούμαν, και δεν άφηνε κάστινγκ για κάστινγκ.
Από τα 21 της ξεκίνησε να παίζει ρόλους, σε θέατρα, τηλεόραση και κινηματογράφο, που όμως δεν τύχαιναν καλής κριτικής.

Από τα μέσα του 1990 άρχισε η ανοδική της πορεία, τόσο σε κωμωδίες , όσο και σε δράματα, μέχρι που ήρθε η κορύφωση με την ταινία The Blind Side, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του αφρο-αμερικανού κορυφαίου ποδοσφαιριστή Μάικλ Όχερ και της χάρισε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα.

Αλλά ω του οξύμωρου, είναι η μοναδική ηθοποιός , που ανακηρύχθηκε Καλύτερη και Χειρότερη (την προηγουμένη των Όσκαρ πήρε 2 ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ) με διαφορά μιας ημέρας. Η Σάντρα όμως δε μασάει…..πήγε και πήρε τα Βατόμουρά της, με χιούμορ και οπλισμένη με την ειλικρίνεια που τη διακρίνει και την αμεσότητά της. 

Θέλει κι άλλα παιδιά 

Από τότε που υιοθέτησε τον τρίχρονο σήμερα γιο της η Σάντρα έχει αλλάξει ψυχοσύνθεση. Συγκινείται εύκολα, κι όπως αποκάλυψε στην Ντέιλη Μίρρορ, ενώ νόμιζε ότι ήταν σκληρό καρύδι , σα γνήσια λιονταρίνα στο ζώδιο , από τότε που έγινε μητέρα έχει εντελώς αλλάξει. «Αν ξαφνικά γέμιζε το σπίτι μου με οκτώ παιδιά, δεν θα δυσανασχετούσα καθόλου.

Αν ο Λούις αισθανόταν ασφαλής μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Για αυτό έχω και μεγάλα σπίτια. Εξαρτάται τι θέλει εκείνος. Αν επιθυμεί κι άλλα αδέλφια γύρω του! Αυτός είναι βλέπετε το αφεντικό κι εγώ πρέπει να υπακούω σε ότι μου λέει». 

Σάντρα η φιλάνθρωπος

Η Σάντυ είναι μια από τις 20 πλουσιότερες ηθοποιούς, έχει δική της εταιρία παραγωγής την Fortis Films και στηρίζει τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό , έχοντας δωρίσει 1 εκατ. Δολάρια, τουλάχιστον 4 φορές, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ανθρωπιστικές εκστρατείες κι εκδηλώσεις. 

Είναι ιδιοκτήτρια επίσης ενός ρεστωράν στο Ώστιν του Τέξας, όπου έχει και σπίτι. Τον Οκτώβριο μάλιστα του 2004 η Μπούλλοκ κέρδισε την αγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε κάνει στον κατασκευαστή του σπιτιού της, επειδή κρίθηκε από την επιτροπή μη κατοικήσιμο.

Έπειτα το γκρέμισε και το ξανάχτισε. Αγόρασε επίσης και μία έκταση με έπαυλη στη Νέα Ορλεάνη, απ όπου κατάγεται κι ο γιος της, έναντι 2.25 εκατ. Δολαρίων. 

Μυστικά ομορφιάς

Σε πολλές συνεντεύξεις της τη ρωτούν ποια είναι τα μυστικά της και διατηρεί τόσο δροσερή και νεανική την επιδερμίδα της. «Κατ αρχήν καθαρίζω καλά το πρόσωπό μου, μετά το σαπουνίζω και μετά βάζω λοσιόν. Μέχρι τώρα δεν με απασχολούσαν οι κρέμες. Τώρα έχω αρχίζει να βάζω και μ αρέσει το γαλάκτωμα Anti-aging της Prairie.

Δεν είναι φθηνό και δεν ξέρω αν μου κάνει καλό. Όμως μ αρέσει όπως αισθάνομαι το δέρμα μου, όταν το φορώ. Ρωτήστε με ξανά σε 10 χρόνια. Μ αρέσει να φαίνεται το πρόσωπό μου ηλιοκαμένο, αν και κρύβομαι όσο πιο πολύ μπορώ από τον ήλιο με αντηλιακά. 

Έτσι διαλέγω χρωματιστή ενυδατική βάση, που μου δίνει υγιή όψη». Όσο για τη θαυμάσια φόρμα που διατηρεί το σώμα της λέει: « Κάνω πολύ πιλάτες και διατροφή, όσο είμαι στο Λος Άντζελες. Όταν βρίσκομαι στο Ώστιν τρέχω ή κάνω ποδήλατο.

Αν έχω χρόνο να γυμνάζομαι καθημερινά, το κάνω, αλλά αν περάσουν δυο εβδομάδες και δεν γυμναστώ, ξέρετε τι κάνω; Μιλάω πολύ για να καίω θερμίδες. Και μια αλήθεια!

Δεν με έχετε δει πως είμαι όταν ξυπνάω έπειτα από λίγες ώρες ύπνο και δίχως μακιγιάζ. Εκείνο λοιπόν που συμβουλεύω για ομορφιά είναι η παλιά συνταγή, ενός καλού ύπνου κι ενός εξπέρ και ταλαντούχου μακιγιέρ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here