ΣΑΛΟΣ από την αποκάλυψη – Μητσοτάκης σε Μέρκελ και Σολτς: «Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις».

0
211

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε να εφαρμοστούν κανονικά και χωρίς δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης, οι μειώσεις των ελληνικών συντάξεων.

Σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο που επικαλείται η εφημερίδα, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της ΝΔ τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών αυτών.

Όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο αρχηγός της Ν.Δ., στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Πέμπτη 28/06/2018, στις Βρυξέλλες, είχε, κατόπιν αιτήματός του, συνομιλία με την κ. Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ, σε παρόμοιο πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης της μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται σε «συναλλαγή και εξυπηρετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας η κ Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι σχέση αρχών και εντιμότητα ενώ συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που καίει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά, αφού για αυτό θα αποφασίσουν οι θεσμοί. 

«Μετά από τα παραπάνω τίθεται εύλογα το ερώτημα αν στη Ν.Δ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στις επαφές τους στο εξωτερικό φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας» επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Υ.Γ. Εάν κ. Μητσοτάκη δεν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω συνομιλία  με την κ. Μέρκελ, γιατί δεν ζητάτε την παρέμβαση της δικαιοσύνης;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here