ΣΑΛΟΣ στον αέρα της εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη στο Κόντρα όταν ο Βέττας είπε πως: Η Κυβέρνηση είναι κλινικά νεκρή.

0
271

Ο Δημήτρης Βέττας στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Ο Δημήτρης Βέττας, μιλώντας για την ακρίβεια του υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι έρχονται όχι μόνο στα νοικοκυριά, αλλά και στους αγρότες, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν λογαριασμό 12.500,00 ευρώ, τόνισε ότι αυτοί είναι αδύνατον να πληρωθούν κάτι που σημαίνει ότι στον επόμενο λογαριασμό η κυβέρνηση είναι κλινικά νεκρή στον επόμενο μήνα που θα έρθει ο λογαριασμός.

Η τιμή της μεγαβατώρας έφτασε σε μια από τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων μηνών

Άλμα 39%, στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα κάνει σήμερα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο της προ ημερήσιας αγοράς. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων μηνών, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα του μείγματος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, αρνητικά επηρέασε τις τιμές στην Ελλάδα η μειωμένη παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που προβλέπεται σήμερα να καλύψουν το 21,6 % της ζήτησης, από 52,5% την Κυριακή.

Το κενό καλύπτουν οι μονάδες φυσικού αερίου, που είναι οι ακριβότερες λόγω κόστους καυσίμου, το μερίδιο των οποίων διαμορφώνεται σήμερα στο 44,3 % της ζήτησης έναντι 16,4 % χθες.

Σε χαμηλά επίπεδα (3,3 %) διαμορφώνεται η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων.

Αρνητικά επηρεάζει και η ανησυχία που προκαλεί στην αγορά η απαίτηση από ρωσικής πλευράς για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές και στη γειτονική Ιταλία (348,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα) με την οποία είναι συνδεδεμένη η ελληνική αγορά και στην Ελβετία τα 349,39 ευρώ. Στη Γαλλία που αντιμετωπίζει στενότητα εφοδιασμού εξαιτίας αυξημένης ζήτησης λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης παραγωγής από τα πυρηνικά η τιμή του ρεύματος φθάνει στα 551,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης από την αγορά αύριο Τρίτη η ανακοίνωση των κερδών της ΔΕΗ, σε σχέση και με τη διερεύνηση από πλευράς Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της ύπαρξης των λεγόμενων «ουρανοκατέβατων κερδών» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here