Σαράντα εικαστικοί σε διάλογο.

0
366

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης φέτος, το διευρυμένο θερινό πρόγραμμα «SUMMERTIME» για έβδομη συνεχή χρονιά, που παρουσιάζουν ο Κυριάκος Πεταλίδης και η Zeus – art space.

Κορυφαία ονόματα της ζωγραφικής και της γλυπτικής σε ένα πανόραμα σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο: «40 Εικαστικοί σε Διάλογο..»!

Καλλιτέχνες καταξιωμένοι στον χρόνο, συνυπάρχουν με νέους δημιουργούς, αναπτύσσοντας ένα μεγάλο εικαστικό διάλογο μέσα από τα έργα τους. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Παραρτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου και της προέδρου του Παρούλας Κουτσάκη και θα φιλοξενηθεί στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσές του, Κων. Σφακιανάκη 9 (έναντι κτιρίου ΟΤΕ).

Παράλληλα σε συνεργασία με το Παράρτημα του ΛτΕ Αγίου Νικολάου το οποίο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα «100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα» διοργανώνουν ένα ακόμη σημαντικό εικαστικό γεγονός.

Αναγνωρισμένοι εικαστικοί δημιουργοί της Α.Σ.Κ.Τ. κυρίως από την Κρήτη, ξεκινούν την δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης – ζωγραφικής, γλυπτικής, αλλά και μικτής τεχνικής – πάνω σε παραδοσιακά κρητικά κεραμικά πιθάρια διαφόρων τύπων σε μια προσπάθεια συνδυασμού της παράδοσης με την τέχνη.

Η θεματολογία των Έργων θα είναι εμπνευσμένη από την μακρόχρονη και ποικιλόμορφη ιστορία της Μεγαλονήσου και θα εκφραστεί σύμφωνα με την ελεύθερη αντίληψη του κάθε καλλιτέχνη.

Τα έργα σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας τους θα είναι επισκέψιμα από το κοινό. 

Οι δύο εικαστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την λήξη των εργασιών του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λυκείου Των Ελληνίδων, Ελλάδος και Εξωτερικού που θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Άγιο Νικόλαο, 3-6 Οκτωβρίου 2013.

Υποστηρικτής η εταιρεία dermalogica® που αγαπάει την Τέχνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here