Σατυρικό βίντεο-παιχνίδι για τον Πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη!

0
162

Ένας τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ο Nazmi Pinar δημιούργησε ένα σατυρικό βιντεοπαιχνίδι που ενόχλησε τους Ελληνοκύπριους.

Το παιχνίδι ονομάζεται «Cyprus Players» και σατιρίζει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το κυπριακό και κυρίως τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αφού τον εμφανίζει να τρέχει γύρω από το τραπέζι. Είναι σαν να υποβάλλεται σε κάποιο καψώνι.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Λήδρα Παλλάς στη νεκρή ζώνη που ελέγχεται από τον ΟΗΕ στη Λευκωσία. Σκοπός του είναι να κάνει τον Αναστασιάδη που τρέχει εξαντλητικά γύρω από το τραπέζι να καθίσει 10 φορές στην καρέκλα στον σωστό χρόνο.

{videobox}8VsYhzlyRdo{/videobox}

Ο χαρακτήρας του παίκτη είναι ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Ban Ki-Moon για την Κύπρο ο Espen Barth Eide, ενώ ο πρόεδρος του ψευδοκράτους ο Derviş Eroğlu είναι θρονιασμένος για τα καλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αν ο παίκτης πετύχει το σκοπό του οι 3 εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις εμφανίζονται πανηγυρικά να χαιρετούν το πλήθος και ακούγεται το τραγούδι «We are the World».

«Δέχθηκα κριτική από έλληνες που ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι το διακρίνει η προκατάληψη. Οι έλληνες ενοχλήθηκαν που ο Αναστασιάδης εμφανίζεται να τρέχει γύρω από τραπέζι» παραδέχεται ο Pinar.

Ο δημιουργός του κατασκευάσματος διατείνεται ότι έκανε ότι έκανε για ευαισθητοποίηση έναντι της απομόνωσης και του εμπάργκο που υφίσταται το ψευδοκράτος.(Hurriyetdaily,Anadolu Agency14/04/15).

Η νέα φάση των διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here