Σείστηκε η Ικαρία στην ομιλία Τσίπρα: Να απαλλαγούμε από το ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

0
123

Τη συγκίνησή του που βρίσκεται στο «κόκκινο νησί των πέτρινων χρόνων», στην Ικαρία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο λιμάνι του Ευδήλου.

Χαιρετίζοντας τους αγώνες που δόθηκαν στο παρελθόν για τη δημοκρατία από τους Ικαριώτες και τους εξόριστους στο νησί, υπογράμμισε πως:

«Είναι διαφορετική, ευτυχώς, σήμερα η κοινωνία μας.  Κι αυτό χάρη στους αγώνες του δημοκρατικού λαού, της Αριστεράς, όλων όσοι αντιτάχθηκαν σε χούντες και τρομοκρατία, σε εκλογικά πραξικοπήματα και βία, για να φωτίσει την πατρίδα το φως της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, πως «παρ’ όλα αυτά η πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση ανάμεσα στη πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στη παράταξη της κοινωνικής προστασίας και αυτή των ιδιωτικών συμφερόντων, στη παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και σε αυτή της κίβδηλης εθνικοφροσύνης, είναι διαρκής, συνεχίζεται και εξελίσσεται σε διαφορετικές βέβαια συνθήκες».

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην έξοδο από τα μνημόνια για την οποία όπως είπε:

«Έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να συκοφαντήσουν, αν και παρέδωσαν μια χώρα λεηλατημένη με ανθρωπιστική κρίση, με άδεια ταμεία και υποχρεώσεις 21 δις ευρώ το χρόνο προς στους δανειστές».

«Και εμείς τους αφήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια, με συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με 37 δις ασφάλεια στα ταμεία και το χρέος ρυθμισμένο. Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο», σημείωσε και συνέχισε με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, που ενώ, όπως είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, «διασφάλισε τα Εθνικά μας συμφέροντα, μαζί με την ακροδεξιά μας κατηγορούσαν για προδότες», αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας «προσωπική ευθύνη στον Πρωθυπουργό που ασκεί ΙΧ Εξωτερική Πολιτική».

Ομιλία του στο λιμάνι του Εύδηλου:

https://www.facebook.com/ikariaki/videos/467823915348537/

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/739065570510742/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here