ΣΕΙΣΜΟΣ στα Πολιτικά Δρώμενα: Οι Έλληνες της Διασποράς ιδρύουν κόμμα!

0
408

Έλληνες της Διασποράς και Έλληνες που ζουν στην πατρίδα βρίσκονται εδώ και καιρό υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας εν είδει Nέας Φιλικής Εταιρείας σε ανοικτή γραμμή προκειμένου να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν εκ του μηδενός κάτι νέο που δεν θα έχει καμία σχέση με τους υπάρχοντες σχηματισμούς, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Στρατιωτικοί, άνθρωποι της αγοράς, δικαστές, δικηγόροι, νομικοί ιατροί και άλλοι συγκροτούν τον ιδρυτικό του πυρήνα, ο οποίος έχει ως έδρα την Νέα Υόρκη. Από εκεί που άρχισαν οι προπαρασκευαστικές κινήσεις για την δημιουργία αυτής της Πολιτικής Κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΣΤΙΑΣ», η οποία από ενδιαφέρον δημοσιογραφικό και μόνον καταγράφει τις εξελίξεις που υπάρχουν στα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ ομογένειας και εντόπιων παραγόντων μετά την έγκριση του νόμου για την παροχή ψήφου στους Αποδήμους, η κίνηση αυτή διαθέτει πυρήνες στην Αμερική, στην Γερμανία, στην Μεγάλη Βρετανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Αίγυπτος) στην Κύπρο καθώς και στην Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά. Ακόμη και στο Άγιο Όρος.

Η συγκολλητική ουσία που τα ενώνει είναι η αντίθεσή τους στον εθνομηδενισμό, στην παγκοσμιοποίηση με την παρούσα μορφή, στην μείωση των ατομικών ελευθεριών, στην δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού και βεβαίως η ανησυχία τους για τον τουρκικό επεκτατισμό.

Στόχος τους είναι να αποταθούν στην μεγάλη δεξαμενή του 46% που απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές καθώς και στους ψηφοφόρους του λεγόμενου πατριωτικού χώρου σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν σήμερα. Αυτό που αποκλείουν ρητά είναι η συνεργασία με τα υπάρχοντα κόμματα.

Η διακήρυξη του κόμματος των Ελλήνων της διασποράς αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα αυτές τις ημέρες, ίσως κατά τον εορτασμό για την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η ιδρυτική διακήρυξη που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Avaz – θα φέρει τον τίτλο «ΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ,ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ» και θα εγκριθεί αν το σχήμα στερεωθεί στις 25 Μαρτίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code