ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ»

0
180

Το ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς, «ακούγοντας» τις δυσκολίες και τις ανάγκες για μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία στα ζευγάρια και αποσκοπώντας στην «αποφόρτιση» και στην υποστήριξη τους, ως πρόληψη στην ψυχική ισορροπία της οικογένειας και των παιδιών, οργάνωσε ένα σεμινάριο με θέμα: «Επικοινωνία στα ζευγάρια».

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε 8 δίωρες συναντήσεις με σημαντικά αποτελέσματα για τη σχέση των ζευγαριών.

Οι στόχοι του σεμιναρίου ήταν:

-Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να «ζητάμε» αποτελεσματικά τις δικές μας ανάγκες αλλά και να σεβόμαστε και να φροντίζουμε τις ανάγκες του συντρόφου μας.

-Να εκπαιδευτούμε σε νέες τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας.

-Να συνειδητοποιήσουμε τα αίτια της «επιτυχίας» και της «αποτυχίας» μιας σχέσης.

-Να αντιμετωπίσουμε τις πληγές και τους φόβους μας με το σύντροφο μας.

-Να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις και να θέτουμε «όρια» σε μια σχέση.

-Να εξισορροπούμε τον ανταγωνισμό με εμπιστοσύνη και αλληλοϋποστήριξη.

-Να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους, τις αξίες, τις αρχές και τους στόχους στη σχέσης μας.

-Να «μεταμορφώσουμε» τη σχέση μας, ώστε ο θυμός η πίκρα, η απογοήτευση και η απομάκρυνση να δώσουνε τη θέση τους στην ασφάλεια, την εμπιστοσύνη , την αμοιβαία εκτίμηση και την συντροφικότητα.

Το σεμινάριο συντόνισε η κ. Διονυσία Γιαννοπούλου, στέλεχος πρόληψης της «ΠΡΟΝΟΗ» ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος σχέσεων και οικογένειας.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου ήταν θεαματικά και τα δεκαπέντε μέλη του σεμιναρίου αξιολογώντας το, ένιωσαν να γίνονται σημαντικές συνειδητοποιήσεις και αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνούν με το σύντροφο τους, να «μαλακώνουν» και να «μεταμορφώνουν» τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αποκτούν τη δύναμη να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και να μπαίνουν σε δράση με σημαντική αποτελεσματικότητα για την αλλαγή της ποιότητας και της συναισθηματικής ανταλλαγής στη σχέση τους.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 210-8082673 (ελεύθερη είσοδος), θέσεις περιορισμένες. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here