Σκάνδαλο Novartis: Καίνε το σενάριο της «σκευωρίας» οι καταθέσεις στο FBI.

0
273

Η αρχή της «σκευωρίας»…

Το Documento αποκαλύπτει σήμερα τα πρώτα έγγραφα που απέστειλε το FBI προς την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017.

Έγγραφα που στάλθηκαν έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας. Αίτημα που έγινε όταν εισαγγελέας κατά της διαφθοράς ήταν η Ελένη Ράϊκου. Αίτημα στο οποίο αναφέρεται ότι υπήρχαν «βάσιμες υπόνοιες» ακόμη και για χρηματισμό δημόσιων λειτουργών.

Αίτημα που συντάχτηκε κατόπιν δημοσιευμάτων σε Ελληνικά ΜΜΕ (όχι του Documento, ο εκδότης του οποίου κατηγορείται πλέον ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επειδή η εφημερίδα κάλυπτε δημοσιογραφικά την υπόθεση) ότι δύο υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της Novartis Hellas προχώρησαν σε ιδιαιτέρως σοβαρές καταγγελίες στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των ΗΠΑ.

Κατήγγειλαν δηλαδή-βάσει του αιτήματος δικαστικής συνδρομής-ότι αυτός ο χρηματισμός πραγματοποιήθηκε και προς δημόσιους λειτουργούς «που κατείχαν κρίσιμες κυβερνητικές ή διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα» προκειμένου να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους ακόμη και για την τιμολόγηση ή έγκριση φαρμάκων.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς επί εποχής Ελ. Ράϊκου είχε κρίνει ως πολύ σοβαρά τα επίμαχα δημοσιεύματα όπως και τις καταγγελίες που είχαν γίνει στις ΗΠΑ. Ζητούσε μάλιστα περαιτέρω πληροφορίες και για τον καταγγελλόμενο χρηματισμό ατόμων σε «κυβερνητικές θέσεις» που ασχολούνταν με το φάρμακο. Λίγες ημέρες μετά το FBI απάντησε.

«Έδινε χρήματα σε αναπληρωτές υπουργούς»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here