ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Τούρκος διοικητής της Στρατοχωροφυλακής δουλέμπορος προσφύγων!…..του Νίκου Χειλαδάκη.

0
174

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε την Σμύρνη σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Radikal», όταν αποκαλύφτηκε ότι ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι ένας από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους προσφύγων και προωθητής τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο διοικητής της Στρατοδωροφυλακής στην περιοχή του Seferihisar ήταν από τους μεγαλύτερους οργανωτές των γκρουπ των προσφύγων που θα μεταφέρονταν στα απέναντι ελληνικά νησιά.

Ο αξιωματικός αυτός ήταν διοικητής της τοπικής διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, στο Doğanbey Karakol, σε μια περιοχή συγκέντρωσης μεγάλου πλήθους προσφύγων που έφταναν εκεί για να πάνε στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός είχε οργανώσει τις αποστολές με το αντίτιμο για κάθε γκρουπ τρεις χιλιάδες δολάρια, ενώ είχε βάλει και ατομική ταρίφα για οποίον ήθελε «προσωπική» εξυπηρέτηση για να πάει στην απέναντι ακτή των ελληνικών νησιών.

Οι τοπικές αρχές όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, είχαν υποψιαστεί τις κινήσεις του και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Αφού διαπιστώθηκε το μεγάλο ανθρώπινο εμπόριο που είχε αναπτύξει, τελικά τον συνέλαβαν επ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα από τους πρόσφυγες για να τους προωθήσει στο ελληνικό έδαφος.

Το σκάνδαλο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η τουρκική εφημερίδα, είναι πολύ μεγάλο. Αλλά παράλληλα δείχνει για άλλη μια φορά πως οι ίδιες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετέχουν στο μεγάλο αυτό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων που προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής και αφού πέσουν θύματα των Τούρκων, στην συνέχεια προωθούνται στο ελληνικό έδαφος.

Να δούμε αν οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το θέμα, κάποτε «ξεστραβωθούν» και δουν τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε όλη αυτή την άνθρωπο-θύελλα που έρχεται κατά γιγάντια κύματα προς την Δύση, με πρώτο φυσικά σταθμό την Ελλάδα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here