Σκληρή γλώσσα Κοτζιά κατά Άγκυρας.

0
100

Ο Ν. Κοτζιάς άνοιξε τα χαρτιά του για τα μεγάλα εθνικά θέματα της χώρας και μέσα από μια συνέντευξη απευθύνεται στην Τουρκία με ύστατη προειδοποίηση «δεν θα απαντήσουμε ξανά ειρηνικά».

Με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο σε Αιγαίο και Κύπρο, ο Νίκος Κοτζιάς ξεδιπλώνει την ελληνική στρατηγική και απαντά στο ερώτημα ποια είναι η «κόκκινη γραμμή», αποκαλύπτοντας άγνωστους διαλόγους του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός εξωτερικών προαναγγέλλει τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών που αποδεικνύουν πως στην Τουρκία υπάρχουν βραχονησίδες οι οποίες, βάσει διεθνούς Δικαίου, δεν της ανήκουν.

Αναφορικά με τα όσα έγιναν στα Ίμια, τόνισε ότι «η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ‘ειρηνική’ ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά».

Ερωτηθείς τι θα πράξει η Ελλάδα αν υπάρξει ανάλογο περιστατικό εμβολισμού απάντησε: δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει.

Αυτό πρέπει να το ακούσουν οι Τούρκοι. Τους το έχω πει.

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα αναπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους υψηλή διπλωματική χωρητικότητα.

Σημείωσε δε ότι έχει ζητήσει από την νομική υπηρεσία να εξετάσει αν μπορεί να ζητηθεί αποζημίωση.

«Ανόητος ο σύμβουλος του Ερντογάν»

Όσον αφορά στον σύμβουλο του Ερντογάν που παρομοίασε την Ελλάδα με «μύγα», τον χαρακτήρισε «ανόητο» και τον συμβούλεψε να «μετράει τα λόγια του».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}TSm79HQEWpg{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code