Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων όλης της χώρας!

0
274

Για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα πόθεν έσχες περίπου 500 δημάρχων και αντιδημάρχων μέσω της ιστοσελίδας της Διεθνής Διαφάνειας Ελλάδος μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που εμπεριέχει 500 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων από το σύνολο των 714 εν ενεργεία δημάρχων και αντιδημάρχων.

Πρόκειται για τους 100 μεγαλύτερους δήμους της χώρας και τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες.

Από το 2010 ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων με σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες των δήμων. Έτσι η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος συνέλεξε όλα τα στοιχεία από τις ιστοσελίδες των δήμων και έκανε μεταφορά των δεδομένων στα πρωτότυπα αναρτημένα έντυπα.

Για κάθε αναρτημένο πόθεν έσχες, ο πολίτης μπορεί να βλέπει και να ενημερώνεται για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία και την επιχειρηματική δραστηριότητα των δημάρχων και αντιδημάρχων, ενώ υπάρχει και μηχανή αναζήτησης, έτσι ώστε να ψάξει κανείς το όνομα που επιθυμεί.

Τα στοιχεία των περιουσιακών καταστάσεων αφορούν τα τρία τελευταία χρόνια από το 2011 έως το 2013, προκειμένου να δίνεται και η δυνατότητα σύγκρισης.

Φυσικά, για όσους δημάρχους ή αντιδημάρχους δεν έχουν υποβάλει τα σχετικά στοιχεία ή έχουν αντίρρηση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, υπάρχει σχετική ένδειξη.

Όπως αναφέρει η οργάνωση: «Την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία προάγει η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε), συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τα «πόθεν έσχες» εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα.

Κατά το στάδιο της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, η ΔΔ-Ε ενημέρωσε ατομικά τους ενδιαφερόμενους και υπέβαλε σχετική γνωστοποίηση έναρξης επεξεργασίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηρώντας τις διατάξεις του Ν.2472/1997.

Το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων από την πλατφόρμα έγινε σεβαστό στις περιπτώσεις που ασκήθηκε – από τρεις Δημάρχους και έναν Αντιδήμαρχο – σύμφωνα με το άρθρο 13 του ίδιου νόμου και εξακολουθεί να υφίσταται για όσα άτομα επιθυμούν να διαγραφούν από την πλατφόρμα.

Στην ιστοσελίδα αυτή για τον Δήμο Κηφισιάς εμφανίζονται οι κάτωθι εν ενεργεία Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι:

Ν. Χιωτάκης Δήμαρχος
Α. Βλάχου Αντιδήμαρχος
Α. Κορογιαννάκη Αντιδήμαρχος
Μ. Κουρμαδιάς Αντιδήμαρχος
Ε. Κύρλος Αντιδήμαρχος
Α. Νικολέλης Αντιδήμαρχος
Τ. Τσιλιγκίρης Αντιδήμαρχος

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές….στη Δήλωσή τους δεν βρέθηκαν σχετικές αναρτήσεις για τα έτη 2011, 2012 και 2013!! ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ…….

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι από την τεράστια επισκεψιμότητα η ιστοσελίδα διαρκώς «πέφτει».

Δείτε τη εν λόγω λίστα με τα πόθεν έσχες πατώντας ΕΔΩ……:

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here