ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ για Υποκλοπές: «Άκουγαν» δύο χρόνια τους Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και 8 μήνες τον Χατζηδάκη….του Δήμου Βερύκιου.

0
166

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προς την κατάθεση Πρότασης Δυσπιστίας κλίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στοιχεία «φωτιά» για υποκλοπές: «Άκουγαν» 2 χρόνια τους Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και 8 μήνες τον Χατζηδάκη

Επί 2 χρόνια παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και επί 8 μήνες τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που παρέδωσε η ΑΔΑΕ στον Αλέξη Τσίπρα μετά από σχετικό αίτημά του, το τηλέφωνο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με διατάξεις που υπέγραφε η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάιο του 2022.

Ενώ άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του κ. Χατζηδάκη είχε σημειωθεί με υπογραφή της κ. Βλάχου από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

Με τα νέα αυτά αποδεικτικά στοιχεία προσέρχεται στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, όπου μέσα από την εξέλιξη της συζήτησης που θα προκύψει, θα απαντήσει εάν θα προχωρήσει ή όχι σε Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, βλέποντας την ανησυχία των βαρόνων της ΝΔ-στο ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας-να μην εκτεθούν με την ψήφο τους στηρίζοντας την επιλογή Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει σε αυτήν την ιστορική στιγμή, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταγράφουν οι απόψεις τους, όχι προφορικώς, αλλά γραπτώς.

Υ.Γ. Άγρια σύγκρουση στη Βουλή μετά την Πρόταση Μομφής στην Κυβέρνηση.

Πρόταση μομφής: Με ποια γραμμή κατεβαίνει η κυβέρνηση στη «μάχη» της Βουλής | Έθνος

Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η διαδικασία στη βουλή, μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και αφού είχε παραλάβει τις «αδιάψευστες αποδείξεις», όπως είπε, από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο για την παρακολούθηση ακόμα έξι ατόμων.

Εισηγητές, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι βουλευτές Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Φίλης ενώ από την πλευρά της ΝΔ, πρώτος ομιλητής ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και στα έδρανα της Κυβέρνησης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Εισηγήτρια για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η Ευαγγελία Λιακούλη.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα! Την Πέμπτη θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μόλις κλείσει η λίστα των ομιλητών.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει και πάλι στις 9 το πρωί και υπολογίζεται ότι από τις 10 και μετά θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μόλις ολοκληρωθούν οι ομιλίες θα ακολουθήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Έντονες αντιδράσεις από σύσσωμη την Αντιπολίτευση προκάλεσε η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ότι ουσιαστικά η διαδικασία θα γίνει με ταχείς ρυθμούς για να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here