ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!

0
144

Παραθέτουμε κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!

Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους. Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!

Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!

Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και θα προσδιορίσει επακριβώς τα όρια της κόκκινης γραμμής!

Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δις ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι’ αυτό 575 δις., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!

Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δις κατά την Eurostat και τα 211 δις από αυτά, αφορούσαν τόκους! Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος ή επονείδιστο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!

Ο έλεγχος που γίνεται θα είναι εξονυχιστικός και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν κάποιοι «φωστήρες» στο 126,8%!

Επίσης έχουμε ξαφνικές εκχωρήσεις Ελληνικού χρέους από τράπεζες σε κυβερνήσεις. Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές οι εκχωρήσεις;

Όλα θα βγουν στο φως για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση των Ελλήνων!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here