Στον Εισαγγελέα οι πρώτοι 100 της λίστας «Μπόργιανς»!

0
187

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων θα βρεθούν οι πρώτοι 100 στη λίστα «Μπόργιανς» καθώς ήδη έχουν σταλεί οι κλήσεις, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως υπαίτιοι τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα πρόσωπα της λίστας «Μπόργιανς» κινδυνεύουν με δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και της ακίνητης περιουσίας τους.

Κύριος Μπόργιανς.

Σημειώνεται πως οι φορολογικές αρχές έχουν ταχτοποιήσει όλα τα μεγάλα ποσά των καταθέσεων στην UBS την δεκαετία 2005-2015, ενώ αμέσως μετά, στο εισαγγελικό στόχαστρο θα στραφεί στη δεκαετία 1995-2005.

Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν διατάξει τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 24 καταθέτες και ετοιμάζουν τα επόμενα πακέτα εντολών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έλεγχοι δείχνουν μεγάλα εμβάσματα κυρίως στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών και προσώπων της τηλεόρασης.

Συνολικά οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν σχηματίσει 230 δικογραφίες με τεράστιες αποκλίσεις στα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα και στις καταθέσεις στην Ελβετία.

Ειδικότερα, στη λίστα «Μπόργιανς» που παρέδωσε στις ελληνικές αρχές ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας, βρέθηκε γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια φέρεται να εντοπίστηκε με εμβάσματα που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες δύο γνωστές ηθοποιοί με καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης εμφανίζονται με καταθέσεις 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Σε λογαριασμό τραγουδίστριας του εντέχνου, εγνωσμένης αξίας, εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ. Ζωγράφος εντοπίστηκε με πάνω 3 εκ. ευρώ, ενώ ένα γραφείο κηδειών φέρεται να είχε βγάλει στην Ελβετία 2 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη λίστα υπάρχει και ένας μεγαλοδικηγόρος που έχει ελεγχθεί ξανά για υπόθεση φοροδιαφυγής, ο οποίος, είχε καταθέσει σε ελβετική Τράπεζα 1 εκατομμύριο ευρώ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here