ALERT: Στους 13 οι νεκροί – 530 κρούσματα στην Ελλάδα.

0
431

Συγκινησιακά φορτισμένος εμφανίστηκε το Σάββατο το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών.

Δύο φορές μάλιστα, ο καθηγητής κόμπιασε εμφανώς σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις αντιδράσεις του. Και τις δύο αυτές στιγμές αναφερόταν στο προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων ανθρώπων και στον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κατηγορίας των συμπολιτών μας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως είναι οι σημερινές.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε έναν συνάδελφό του ο οποίος του έστειλε ένα σημείωμα με τα εξής λόγια: «Κάνουμε πολύ μεγάλη φασαρία για ορισμένους υπέργηρους…» έγραφε το μήνυμα.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε πως όλοι είναι πολύτιμοι και πως χωρίς αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους χάνουμε την ταυτότητά μας και την πυξίδα μας.

Ασυνήθιστες είναι αλήθεια, οι στιγμές που φανερώνουν πως ότι και να γίνει, όπως και να τα φέρει η ζωή είμαστε πάντα άνθρωποι.

35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά

Σε ότι αφορά τις νεότερες πληροφορίες για τον θανατηφόρο ιό, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, πως υπάρχουν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 530 (495 ήταν μέχρι χθες). Από τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 98 είναι απροσδιόριστης πηγής.

Η χώρα μας μετρά 13 νεκρούς ενώ 100 ασθενείς νοσηλεύονται και 18 είναι διασωληνωμένοι. Από τους 13 νεκρούς στην χώρα μας οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, και ο 13ος ήταν 80 ετών. Μόνο μία από τους νεκρούς ήταν γυναίκα.

Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, ενώ όπως είπε η ανθρωπότητα θρηνεί 12.000 νεκρούς από τον ιό.

«Αναμένουμε και προετοιμαζόμαστε για μεγάλη αύξηση των θυμάτων», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Σας παρακαλώ, σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε τους νεκρούς» προέτρεψε σχετικά με τους 13 θανάτους.

Δείτε το βίντεο από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here