Στο Ίδρυμα Κακογιάννη η «Στέλλα».

0
330

Η «Στέλλα» της bijoux de kant μετά την καλοκαιρινή της επιτυχία στα Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών, επιστρέφει για 8 τελευταίες παραστάσεις από 19 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30, αυτή τη φορά στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Είσοδος: 10 €.

Στέλλα travel: η γη της απαγγελίας. Ένα ηθογραφικό θρίλερ. Μια τραγωδία. Μια πενιχρή απόδειξη περί της μη υπάρξεως Θεού. Ένα σχόλιο πάνω στην ομορφιά. Ένα σχόλιο πάνω στην αμαρτία. Μια ερωτική ιστορία. Μια προσπάθεια απόδειξης ότι το έτος 1955 δεν υπήρξε ποτέ. Ένα ταξίδι. Κανένα ταξίδι. Όλα αυτά και τίποτε απ’ αυτά.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη. Στη «Στέλλα travel» τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των Σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ’ ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει. Πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Γλυπτική: Περικλής Πραβήτας
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Δραματουργική υποστήριξη: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Νεφέλη Ανανιάδη και Νικολέτα Γιαμβριά
Κοσνόλα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης

{Η bijoux de kant ετοιμάζει για τη σεζόν 2013-2014 την παράσταση «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία».

Ένα ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κρις Ραντάνοφ, Τάσο Καραχάλιο, Λένα Δροσάκη και Γιώργο Παπαπαύλου.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δεκέμβριος 2013 στο Υπόγειο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here