Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσφεύγει ο Ανδρουλάκης για τις Υποκλοπές.

0
226

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο προσέφυγε στις 05.12.2022 ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των Υποκλοπών.

Υποκλοπές: Γιατί προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Ανδρουλάκης - slpress.gr

Αν και η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους η «επισύνδεση» του είχε διαταχθεί, ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, όπως όντως ήταν.

Με αυτό τον τρόπο παραβιάστηκε το δικαίωμα του για «Αποτελεσματικό Ένδικο Βοήθημα» (Effective Remedy), που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).

Στην προσφυγή του υπογραμμίζει το γεγονός ότι ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε-ακόμη χειρότερα-το κατατεθέν Κυβερνητικό Νομοσχέδιο, προβλέπουν ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα για αυτόν τον σκοπό, κάτι που από χρόνια σε σειρά αποφάσεών του το Ε.Δ.Δ.Α. έχει απερίφραστα καταδικάσει.

Με την εν λόγω κίνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επιδιώκει την εφαρμογή αυστηρών κανόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν για όλους τους πολίτες δυο από τα πολυτιμότερα έννομα αγαθά στις Σύγχρονες Κοινωνίες: Την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here