Στο θέατρο «4 Εποχές» 2 έργα!

0
280

Στην Κεντρική σκηνή του Θεάτρου «4 Εποχές» (Κυψέλης 15, τηλ. 210.8812289) θα παρουσιάζεται το έργο «Γιαννούλης Χαλεπάς – Η κοιμωμένη μου», για τέταρτη συνεχή χρονιά σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου. Από 3 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2013.

Το έργο τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού και η παράσταση απέσπασε τις καλύτερες κριτικές του κοινού!

Ένας άντρας που στα 25 του έφτιαξε την Κοιμωμένη και στα 37 του νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας για 14 χρόνια!!! Όμως ο Γολγοθάς του μεγάλου γλύπτη, δεν έχει τέλος….Όταν επιστρέφει στην γενέτειρά του, στον Πύργο της Τήνου, οι χωριανοί του τον θεωρούν τον τρελό του χωριού και κάποιοι δεν διστάζουν να τον στέλνουν ακόμα και για θελήματα.

Όταν πια φτάνει 65 χρονών και πεθαίνει η μάνα του, αυτός «ξαναγεννιέται» κι αρχίζει και πάλι να δημιουργεί. Ένα έργο γεμάτο συγκρούσεις και ανατροπές, καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλός του είναι η μητέρα του.

Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Παίζουν: Γιούλη Ζήκου, Πέτρος Αποστολόπουλος (Γιαννούλης Χαλεπάς), και Λήδα Κατσούδη.
Xορηγός επικοινωνίας – Επιστημονικός σύμβουλος: ΝΕΥΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ -Κωνσταντίνος Ζήκος.

Κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 – Κυριακή στις 19:30

Πέμπτη: 10 ευρώ, Παρασκευή και Σάββατο: 18 ευρώ, Κυριακή: 15 ευρώ. Φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι δωρεάν.

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Πρωινές παραστάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια με ειδικές τιμές για τους μαθητές και προσφορά για τους εκπαιδευτικούς δύο άτομα με ένα εισιτήριο των 18 ευρώ.

ΕΠΙΣΗΣ από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2013, για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται «Η απολογία του Σωκράτη», σε θεατρική προσαρμογή της Γιούλη Ζήκου, βασισμένη στην «Απολογία» και «Κρίτων» του Πλάτωνα και στην «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.

Μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα υπήρξε η θανατική καταδίκη του Σωκράτη του 399 π.Χ. Από τότε μέχρι σήμερα (2.410 χρόνια) πλήθος μελετητών ασχολήθηκε με αυτήν την παράδοξη στιγμή ενός πολιτεύματος που θεωρήθηκε ιδανικό και πρότυπο ελεύθερης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση του κράτους.

Γιατί άραγε οι Αθηναίοι σε πλήρη Δημοκρατία πήραν την απόφαση να θανατώσουν τον εβδομηντάχρονο φιλόσοφο;

Τι τους ενοχλούσε τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη (όπως τους λέει και ο ίδιος στην Απολογία του), έως ότου πεθάνει από φυσικό θάνατο;

Ο Σωκράτης υπήρξε μοναδική φυσιογνωμία, κάτι σαν πρότυπο φιλοσόφου ανά τους αιώνες, που αδιαφορεί για την ύλη και τα καθημερινά και ασχολείται μόνο με τα ανώτερα αγαθά.

Φαίνεται πως ο Σωκράτης αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα σε μια δύσκολη στιγμή του Αθηναϊκού Κράτους, που είχε δει πρόσφατα την αυτοκρατορία του να καταρρέει. Δεν ήταν πια η εποχή για φιλοσόφους…..

Στον ρόλο του Σωκράτη ο Γιάννης Μόρτζος, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία. Μαζί του ο Πέτρος Πέτρου στο ρόλο του μαθητή «Κρίτων».

Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη 21:30 και Τετάρτη 19:30.
Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ
Φοιτητικό: 10 Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here