ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Τζούμης: «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αυτό συμβαίνει με Πρόεδρο της Δημοκρατίας…»

0
194

Επισημάνσεις από την παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

-Οι εκδηλώσεις από πλευράς Ε.Δ. ήταν εντυπωσιακές και συνέτειναν στην εθνική μας ανάταση που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

-Έχω παραστεί σε εκατοντάδες παρελάσεις. Πρώτη φορά βλέπω τιμώμενο πρόσωπο να συνοδεύεται στην εξέδρα των επισήμων από το/τη σύζυγο, σύντροφο. Ακόμα και σε χωριά ο πρόεδρος της κοινότητας ανεβαίνει στην εξέδρα μόνος του. Η απόδοση της τιμής από τα παρευλάνοντα τμήματα των Ε.Δ. στην ΠτΔ, η οποία άρχει και διοικεί αυτών δεν μοιράζεται ούτε παραχωρείται.

Πλέον αυτού η στάση του τιμωμένου προσώπου κατά τη διάρκεια της παρέλασης είναι ανάλογη της ιερότητας και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σ΄ αυτούς που αγωνίσθηκαν για να βρίσκεται στην εξέδρα και να απολαμβάνει των σχετικών προνομίων. Θα πρέπει το γραφείο της Προεδρίας να ενημερώνει την κ. Πρόεδρο περί του πρωτοκόλλου προκειμένου να αποφεύγει τέτοιου είδους ατοπήματα.

-Η κ. ΠτΔ δεν ανταπόδωσε το χαιρετισμό στον πιλότο του μαχητικού Α.Φ όπως συνηθιζόταν, άλλες φορές.

-Μου έκανε επίσης εντύπωση η απουσία του Αρχιεπισκόπου από το εορταστικό δείπνο και την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση. Ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό να δείχνει την ενόχλησή του για τη μη αναφορά από την κ. ΠτΔ στη συμβολή της ορθοδοξίας κατά την επανάσταση του 1821.

-Θα παρακαλέσω να είστε προσεκτικοί σε τυχόν σχόλια στην ανάρτηση και να λάβετε υπόψη ότι ο θεσμός του ΠτΔ ενέχει συμβολισμούς για το Έθνος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οργή στο στράτευμα για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αντί να ενώνει, διχάζει τους Έλληνες από ότι φαίνεται με τις επιλογές που κάνει η ΠτΔ, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Δυστυχώς όμως η αρνητική και διχαστική εικόνα της έχει προκαλέσει και την οργή υψηλά ιπτάμενων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Μπορεί οι εν ενεργεία αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων να μην μπορούν να εκφραστούν, δεκάδες επώνυμα σχόλια όμως και άρθρα στο διαδίκτυο και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την οργή του στρατεύματος κατά της συμπεριφοράς της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ειδικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Δεν ήταν μόνο η καρέκλα και το σταυροπόδι. Ήταν η αδιανόητη η ενέργεια της να παρακολουθήσει την παρέλαση μαζί με τον σύντροφό της, γεγονός που φυσικά δεν έχει προηγούμενο.

Και δεν έχει προηγούμενο διότι ο στρατός παρελαύνει και αποδίδει τιμές στον αρχηγό κράτους. Και στον αρχηγό του στρατεύματος σύμφωνα με το Σύνταγμα. Που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο σύντροφος του, ο ξάδερφος του και η συνυφάδα του.

Γι’ αυτό και ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διάρκεια παρέλασης δεν εμφανίστηκε στην εξέδρα με οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους υπασπιστές του.

Δηλαδή, η κυρία Σακελλαροπούλου υποχρέωσε το στράτευμα να αποδώσει τιμές σε έναν κύριο ο οποίος ουδεμία θεσμική θέση έχει απέναντι στο στράτευμα. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε ασέβεια προς τις ένοπλες δυνάμεις και φυσικά δεν είναι κάτι που διορθώνεται.

Ούτε υποβιβάζεται ως γεγονός επειδή το σύστημα εξουσίας που προώθησε την κυρία Σακελλαρόπουλου στην συγκεκριμένη θέση για τους λόγους του, διαθέτει ισχυρή δύναμη στα ΜΜΕ.

Σε μία ιστορική στιγμή, την απόδοση τιμών στους ήρωες της Εθνεγερσίας, στην 200ή μάλιστα Επέτειο της Επανάστασης του 1821, το κράτος στάθηκε απρεπώς απέναντι στο έθνος. Ντροπή!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code