Στόχος του Μητσοτάκη να κλείσουν τα στόματα!…της Κύρας Αδάμ

0
405

Ανατιμήσεις έως 136%. Πληθωρισμός 5,1%. Ανεργία νέων, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. H χώρα, πρωταθλήτρια στους θανάτους από Covid, με τους περισσότερους εκτός ΜΕΘ. Μόνιμο έμφραγμα στο σύστημα υγείας. Πολυγλωσσία και αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων.

Ειδικά αυτό το τελευταίο σημείο ήταν ο σοβαρός λόγος για να κάνει τον Πρωθυπουργό να δώσει έκτακτη συνέντευξη, προκειμένου να ανακοινώσει εμπροσθοβαρώς (αντί του Ιουνίου) την αύξηση στον κατώτατο μισθό, το ύψος της οποίας όμως δεν προσδιόρισε.

Από την αρχή του 2022 πλείστοι υπουργοί της κυβέρνησης, ο καθένας από τη σκοπιά του και τους προσωπικούς λόγους για την επανεκλογή του, επιδόθηκαν σε ένα ράλι δηλώσεων οικονομικής «ανακούφισης» των πολιτών, που βολοδέρνουν αβοήθητοι μεταξύ πανδημίας και καλπάζουσας ακρίβειας.

Αυτό το «ξεχαρβάλωμα» προσπάθησε χθες να περιορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας (επί ματαίω;) ότι αυτός παραμένει ο διευθυντής της ορχήστρας στη Ν.Δ.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας δεν ήταν εντυπωσιακό, αφού ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρωθύστερα την αύξηση του κατωτάτου μισθού, την οποία και δεν προσδιόρισε. Χωρίς, παράλληλα, να είναι σε θέση να εξαγγείλει και να εγγυηθεί μέτρα ανακούφισης των φορολογουμένων από την επέλαση της ακρίβειας, η οποία, σύμφωνα με τα μισόλογα οικονομολόγων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, τείνει να πάρει μορφή πανδημίας στα πορτοφόλια των πολιτών.

Με την προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού (κάτι παραπάνω από δέκα ευρώ μηνιαίως), ο πρωθυπουργός επί της ουσίας αποδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι σε θέση να ελέγξει τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις που καλπάζουν.

Ο ΦΠΑ δεν πρόκειται να μειωθεί και μέτρα μαζικής προστασίας πληττόμενων κατηγοριών εργαζομένων δεν θα υπάρξουν, διότι…δεν θα υπάρξει νέο lockdown, για να ξανανοίξουν οι Βρυξέλλες και η ΕΚΤ τα σεντούκια τους.

Επισημαίνεται ότι ουδείς μπορεί να ψέξει την Ελληνική κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και στην αύξηση του πληθωρισμού, καθώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι εγχώρια, αλλά διεθνή και μη ελεγχόμενα.

Ελέγχεται, όμως, η κυβέρνηση, διότι ακόμα μια φορά δεν είναι ικανή να κάνει καλή διαχείριση αυτής της πρόσθετης οικονομικής κρίσης, που προστίθεται και αυτή στη μόνιμη κρίση της πανδημίας.

Το άθροισμα όλων αυτών των αρνητικών και επιβαρυντικών στοιχείων δεν επιτρέπει στα σοβαρά στην κυβέρνηση να σκέπτεται αυτήν τη στιγμή το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, διότι η ακρίβεια δεν πρόκειται να ακολουθήσει την «αποκλιμάκωση» της Ομικρον, που επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση, αν και ο ιός έχει αποδείξει ότι έχει τα δικά του, άγνωστα σχέδια.

Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει πάρει χαρτί και μολύβι και υπολογίζει τα πραγματικά ποσοστά του κόμματός του για τις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Αν και εύχεται την αυτοδυναμία, την υποστήριξε…χλιαρά στη χθεσινή συνέντευξή του, γνωρίζοντας ότι η παράταξή του βάζει νερά από τα δεξιά, στους οποίους προστίθεται και η μεγάλη πλειονότητα των αρνητών του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση φαίνεται ακόμα ότι δεν έχει σταθμίσει σοβαρά τον αντίκτυπο που θα έχει με τους μη εμβολιασμένους, που θα εξαναγκαστούν ή όχι για φορολογικούς λόγους να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός έδειξε διατεθειμένος να προχωρήσει σε μπρα ντε φερ με τους ανεμβολίαστους, υπό φορολογικό κλοιό και καθώς η κάθε ψήφος θα μετρήσει, είναι άγνωστο αν αυτή η κατηγορηματική στάση «θα του βγει σε καλό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here