Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας για την 3η Εισβολή στα Βαρώσια.

0
697

Δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους και όπως είχαν προαναγγείλει εκατοντάδες πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρίας τους για τη νέα Τουρκική πρόκληση που γίνεται στα Βαρώσια και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ οι πρώτοι Αμμοχωστιανοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

«Εάν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό. Θα χάσουμε και την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και όλη την κατεχόμενη Κύπρο», δήλωσε από το κατοχικό οδόφραγμα ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Ιωάννου κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να εντείνει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Τουρκίας και των νέων τετελεσμένων στην πόλη της Αμμοχώστου. Τόνισε δε, ότι τα όσα συντελούνται στην πόλη αποτελούν προσπάθεια της Τουρκίας να στηρίξει τον εγκάθετό της, Ερσίν Τατάρ.

Στην εκδήλωση της Αμμοχώστου μετείχαν αρκετές εκατοντάδες άτομα. Παρών είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκαν από ορισμένους πολίτες, απαξιωτικά συνθήματα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διακοπή των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες για τη φιέστα που έστησε το κατοχικό καθεστώς και η Άγκυρα στην παραλία της περίκλειστης πόλης, την οποία περπάτησε σήμερα ο αχυράνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν και υποψήφιος κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Διαμαρτύρονται για την 2η εισβολή στη γη τους οι Βαρωσιώτες-Συγκεντρώθηκαν στη Δερύνεια:

Δείτε πιο κάτω βίντεο με όσα δήλωσαν από τη Δερύνεια:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here