ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας και στον λαό…..του Ιωάννη Φιλίππου.

0
350

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, κ. Αλέξη Τσίπρα,

Ελληνικέ λαέ,

Νοιώθοντας τον επιθανάτιο ρόγχο ο οποίος με πλησιάζει , εξασθενημένος σωματικά από την άνιση μάχη με τον καρκίνο αλλά με το κεφάλι ψηλά αναμένω σύντομα το τέλος του βίου μου τον οποίο ουσιαστικά ανάλωσα για να στηρίξω το αμείλικτο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό το σύστημα το οποίο ομοιάζει με ατμοκίνητο τρένο το οποίο τροφοδοτεί την μηχανή του με ανθρώπινες ψυχές, κουβαλώντας στα αριστοκρατικά βαγόνια του τους καταπιεστές των λαών, τους οικονομικούς ολιγάρχες και ιμπεριαλιστές.

Η χώρα μας, η Ελλάδα μας αυτές τις ιστορικές στιγμές καλείται απο την ιστορία να διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στις καταιγιστικές εξελίξεις και να δικαιωθεί ιστορικά.

Εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα και ειδικότερα στην Ευρώπη, την Δημοκρατία καθορίζοντας την ως μοντέλο για την διακυβέρνηση των εθνών με…..πυλώνες την ισονομία, την ισοτιμία, το δίκαιο, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ηθική, τον δίκαιο καταμερισμό του παραγόμενου πλούτου, τη αξιοπρέπεια του ατόμου-πολίτη και εμείς θα πρέπει να διαφωτίσουμε με γενναιότητα τις νέες αρχές οι οποίες θα καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα.

Η απάντηση στις απειλές των γερμανών και διεθνών τρωκτικών θα πρέπει να είναι ένα τρανταχτό ΟΧΙ και η προσφυγή άμεσα σε δημοψήφισμα για να καταλάβουν ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει την αμέριστη συμπαράσταση ενός ολόκληρου λαού.

Όλοι οι Έλληνες πλέον νοιώθουν αδελφωμένοι και παρά την οικονομική ασφυξία ένα χαμόγελο διαφαίνεται στα χείλη τους.

Παραμερίσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές και μια συγκινητική ατμόσφαιρα διαπνέει την Ελλάδα από άκρου εις άκρον. Είναι πρωτοφανής η πατριωτική συσπείρωση του Ελληνικού λαού και ιστορικά μοναδική.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ έχεις τώρα ισχυρότατη εντολή, σχεδόν διπλάσια από το εκλογικό αποτέλεσμα να υπερασπιστείς το δικαίωμά μας να καθορίζουμε εμείς την πορεία μας και όχι να αποτελούμε γερμανικό προτεκτοράτο.

Εμείς σεβόμαστε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. αλλά οι δουλοπρεπείς κυβερνήσεις τους στον νέο γερμανικό ιμπεριαλισμό όχι.

Μας απειλούν δείχνοντάς μας την πόρτα. Στο Eurogroup χτύπα το χέρι στο τραπέζι λέγοντάς τους ότι ο Ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ στις απαιτήσεις του και αποχώρησε κλείνοντας ΕΣΥ την πόρτα.

Πες τους ότι δεν επιθυμούμε την παραμονή μας στο ευρώ (ας τυπώσουν νέα χαρτονομίσματα με την απαίτηση να μην αναγράφεται στο ευρώ η αναγραφή τους στα Ελληνικά) και την Ε.Ε.

Είμαστε έτοιμοι να ματώσουμε, αλλά θα ξαναγεννηθούμε υπερήφανα από την τέφρα μας με τον ιδρώτα μας και την αξιοπρέπεια μας. Και εσύ λαέ διατράνωσε την πίστη σου σε αυτό το νέο ραντεβού με την ιστορία. 

Με ένα κερί και μια Ελληνική σημαία ας κατεβούμε σήμερα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες της χώρας, καθημερινά έως τις 12/2/2015 για να διατρανώσουμε την απόφασή μας, για την τιμή μας, το μόλον των παιδιών μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για να διαφεντέψουμε εμείς την χώρα μας και τον παραγόμενο πλούτο της.

Οι αφόρητοι σωματικοί μου πόνοι δεν είναι τίποτα μπροστά στον τρομερό ψυχικό πόνο για την πατρίδα μας. Δεν θέλω να ξεψυχήσω με ένα δάκρυ, αλλά με ένα χαμόγελο να αποχαιρετήσω την ζωή και την πατρίδα μου.

Προσωπικά πάλεψα με τον Χάροντα στα μαρμαρένια αλώνια και ψυχομαχώ αλλά θα αντέξω να δω την πατρίδα μου ελεύθερη και κυρίαρχη.

Κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό σου η Ελλάδα αυτές τις στιγμές προσβλέπει τον ελευθερωτή της.

Μην υποχωρήσεις. Η ιστορία θα σε δικαιώσει!!

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Έφυγε ο Ιωάννης Φιλίππου…..και άφησε την παραπάνω επιστολή ως παρακαταθήκη.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράστασή σας στο βαρύ πένθος της οικογενείας μας για την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα Ιωάννη Φιλίππου.

Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένειά μας το…..ήθος του, η συγκροτημένη προσωπικότητά του, η παιδεία του και η προσήλωσή του στην πατρίδα την οποία υπηρέτησε επί 37 χρόνια.

Όλα αυτά τα 37 χρόνια προσέφερε πολλά στις Ε.Δ. της χώρας, γιατί ταυτόχρονα με την Σχολή Ευελπίδων σπούδασε και πολιτικές επιστήμες.

Εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί ερχόμενος σε σύγκρουση με τη πολιτική ηγεσία (επί Παπαδήμου) γιατί διαπνεόμενος από βαθιά, αγνή φιλοπατρία, δημοκρατικά ιδεώδη, και αστείρευτη συμπόνια για τούς, φτωχούς, αδυνάτους και κατατρεγμένους ανθρώπους, δεν άντεχε την αδικία εις βάρος του απλού λαού.

Ανήκε ανέκαθεν στον κεντρώο και αριστερό πολιτικό χώρο και τα τελευταία χρόνια είχε ταχθεί με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. Υπήρξε ταπεινός, οραματιστής και μαχητικός υπερασπιστής της «ουσιαστικής δημοκρατίας» όπως έλεγε.

Η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη 12/2/2015, (σημαδιακή ημέρα) στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Σας ευχαριστούμε πολύ και εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να μετέχω στο olympia.gr τιμώντας την μνήμη του, γιατί μου μετέδωσε την πολιτική ενασχόληση και το τελευταίο διάστημα έγραφα στον Η/Υ με την υπαγόρευσή του το 3ο και τελευταίο του βιβλίο (περίπου 320 σελίδων) με τον τίτλο «Η ανεκπλήρωτη Επανάσταση του 1821» το οποίο όταν θα εκτυπωθεί θα σας στείλω αντίτυπο.

Σε ένδειξη σεβασμού στην μνήμη του και συνέχισης της αγωνίας του για την διαφαινόμενη ρήξη της χώρας μας με την Ε.Ε. την οποία είχε προβλέψει προ τετραετίας, θα συνεχίσω το έργο του.

Εκ μέρους της οικογενείας,
Πέτρος Φιλίππου

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here