ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΑ.

0
319

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Κηφισιώτη και Ηπειρώτη ευπατρίδη, τ. Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Μελά.

Ο Ιωάννης Μελάς εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς, τη περίοδο 1994- 1998. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα με πλούσια δράση και σπουδαίες εκδηλώσεις.

Δεν έχανε ευκαιρία να κάθεται ο ίδιος στο πιάνο της αίθουσας του Πολιτιστικού, παίζοντας αγαπημένες μελωδίες. Πολυδιάστατο το κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο του, οδηγός προσφοράς η θητεία του στον Δήμο μας.

Πολυγραφότατος, αρθρογραφούσε με γλαφυρότητα στην εφημερίδα «Κηφισιά», κρίνοντας, επικρίνοντας και προτείνοντας. Βασικά θέματα τα «κακώς κείμενα» του τόπου και της κοινωνίας. Ανθολόγιο άρθρων του αποτελεί το βιβλίο «Περπατώντας στην πόλη», εκδόσεις Κηφισιά.

Ίδρυσε το Σωματείο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ-Φίλοι Παύλου Μελά» με σκοπό την αναστήλωση της οικίας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά, στόχος που επετεύχθη.

Ήταν ένα από τα οράματα του εκλιπόντος για το οποίο αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος, ποικιλοτρόπως και επί δεκαετίες. Ήδη από το 1990 αποκατέστησε τον Πύργο της οικογένειας Μελά στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων όπου και τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μακεδονομάχου, που φιλοτέχνησε η Ναταλία (Νάτα) Μελά.

Ο Δήμος μας στερείται με την εκδημία του έναν δυναμικό πατριώτη που συνέδραμε διακριτικά και αθόρυβα στον Δήμο μας και την Πατρίδα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here