Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης προς ανεύρεση πελατείας;;

0
234

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει η επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στην Κηφισιά.

Υποψήφιοι «στο δεύτερο γύρο» της εν λόγω διαδικασίας είναι οι συγκεντρώσαντες τις περισσότερες ψήφους από τη διαδικασία «του πρώτου γύρου» που διενεργήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, δηλαδή η κυρία Μαρία-Χριστίνα Κέζα που συγκέντρωσε 12 ψήφους και ο κύριος Αναστάσιος Οικονομόπουλος που συγκέντρωσε 6 ψήφους. 

Ο κύριος Οικονομόπουλος είχε κατέλθει υποψήφιος και στη διαδικασία του Φεβρουαρίου 2015 όταν ο δήμος Κηφισιάς διεξήγε για πρώτη φορά τη διαδικασία εκλογής του κατάλληλου για το θεσμικό αυτό ρόλο προσώπου. 

Τότε, ο κύριος Οικονομόπουλος, δεν είχε συγκεντρώσει τους απαραίτητους ψήφους αφού σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων είχαν προβληματιστεί από το γεγονός της δημοσίευσης από το site του γραφείου του εν λόγω δικηγόρου του φερόμενου πελατολογίου του, πράξη αντίθετη στο άρ.40 του Ν.4194/2013 περί Κώδικα Δικηγόρων. 

Δηλαδή, είχε προβληματίσει το γεγονός ότι διεκδικούσε το θεσμικό ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Κηφισιάς κάποιος που ως δικηγόρος δεν εφάρμοζε τον Κώδικα Δικηγόρων, δηλαδή το νομοθέτημα εκείνο που προσδιορίζει τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου και οριοθετεί, μεταξύ άλλων, τα όρια της επαγγελματικής ευπρέπειας και συμπεριφοράς των αδειδοτημένων δικηγόρων. 

Ο κύριος Οικονομόπουλος φαίνεται ότι συμμορφώθηκε – μετά ταύτα – στις προβλέψεις του άρ.40 του Ν.4194/2013 και κατόπιν τούτου κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Κηφισιάς. 

Ο ρόλος του Συμπαραστάτη είναι θεσμικά προβλεπόμενος για ν’ ανατίθεται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Δηλαδή, ο νόμος απαιτεί να συντρέχουν ιδιαίτερες ικανότητες στο πρόσωπο του υποψηφίου ως Συμπαραστάτη που εντέλει θα εκλεγεί. 

Τόσο η κυρία Κέζα όσο και ο κύριος Οικονομόπουλος έχουν υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο τα βιογραφικά σημειώματά τους δια των οποίων περιγράφουν το εγνωσμένο κύρος και την εμπειρία τους, δηλαδή την καταλληλότητα τους για την εκλογή τους ως Συμπαραστάτης στην Κηφισιά. 

Δεν αμφισβητούμε τα προσόντα τους, όπως αυτά περιγράφονται από αυτούς στα σημειώματά τους. Προβληματισμό, όμως, εκφράζομε για τα στοιχεία που μπορεί κανείς να ιχνηλατήσει μέσω διαδικτύου για κάποιον εκ των υποψηφίων – εν προκειμένω για τον κύριο Οικονομόπουλο.

Έτσι, από την ανίχνευση του διαδικτύου μέσω ειδικών αποθετηρίων στον παγκόσμιο ιστό μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ο υποψήφιος κ. Οικονομόπουλος, πριν σπεύσει να επανορθώσει τη μη σύννομη δημοσιοποίηση του πελατολογίου του στο διαδίκτυο – και δη στο δικό του διαδικτυακό τόπο – ενόψει της όψιμης προσπάθειάς του για να κερδίσει την ψήφο της αυξημένης πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων Κηφισιάς για την εκλογή του στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στην πόλη μας, δημοσιοποιούσε επί σειρά ετών και δη από το 2010 την ιστορία και από τις 11 Ιουλίου 2011 το ίδιο πελατολόγιο του γραφείου του. 

Δηλαδή, ο κατά δήλωσή του δικηγόρος εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας φαίνεται από τα ευρήματα του διαδικτύου ότι από τις 11/7/2011 έχει το ίδιο ακριβώς πελατολόγιο μ’ αυτό που εσπευσμένα εξαφάνισε από το διαδικτυακό τόπο του γραφείου του το Φεβρουάριο του 2015. 

Έτσι είτε το 2011 είτε το 2013 ή 2015 τον αναζητήσει επισταμένως κανείς στο διαδίκτυο, θα βρει ότι ο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας δικηγόρος, νυν υποψήφιος για το θεσμικό ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν κατάφερε – με βάσει τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το γραφείο του – να δημιουργήσει ούτε έναν καινούργιο πελάτη! 

Εύλογα, λοιπό, προβληματιζόμαστε για την αλήθεια των δηλωθέντων στοιχείων περί τον κύριο Οικονομόπουλο με βάση τα όσα απαιτεί ο νόμος για την υποψηφιότητά του ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στην Κηφισιά: που είναι το εγνωσμένο κύρος και η εμπειρία του όταν δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να δημιουργήσει νέα πελατεία στο γραφείο του επί σειρά ετών; 

ΜΗΠΩΣ αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο που διεκδικεί στην Κηφισιά ως ευκαιρία προς ανεύρεση πελατείας, αφού από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο για το δικηγορικό του γραφείο η ανεύρεση και δημιουργία νέας πελατείας του είναι αλυσιτελής και ατελέσφορη; 

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην εμπαίζουμε τους θεσμούς και θεσμικούς ρόλους του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Τον εμπαιγμό αυτό ας τον αποφύγει το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς βαφτίζοντας ως «εγνωσμένο κύρος» και «εμπειρία» την αυτοπροβαλλόμενη αδυναμία δημιουργίας νέας επαγγελματικής πελατείας επί σειρά ετών κατά τη δηλωθείσα επιτυχή και επαρκή άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του υποψηφίου για το ρόλο του Συμπαραστάτη στην Κηφισιά. 

Υ.Γ. Στη λεπτή γραμμή που χωρίζει αν όχι την ενότητα από τη διάσπαση αλλά σίγουρα τον ρεαλισμό από τις εμφαινόμενες «συνεργασίες»…..κινείται η Συμπολίτευση σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη. 

Παρόλο αυτά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, σε πλήρη αντίθεση με την «αλήθεια» των δηλωθέντων στοιχείων περί τον κ. Αναστάσιο Οικονομόπουλο, το πλούσιο βιογραφικό της κ. Μαρίας-Χριστίνα Κέζα επιβεβαιώνει (1) ότι είναι πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» και (2) την καταλληλότητα της για την εκλογή της ως Συμπαραστάτης στην Κηφισιά. Οψόμεθα….

Συνημμένα:

Δικηγορικό Γραφείο Τ.&Α. Οικονομόπουλος και συνεργάτες

Πελατολόγιο του Δικηγορικού Γραφείου Τ.&Α. Οικονομόπουλος και συνεργάτες

Βιογραφικό Σημείωμα Μαρίας Χριστίνας Κέζα

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here