Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στην ΕΡΤ1.

0
318

Στο έλεος της ακρίβειας η κοινωνία, χωρίς ουσιαστικά μέτρα από την κυβέρνηση…

Τα θέματα της ενέργειας αποτελούν τον πυρήνα του κύματος ακρίβειας και η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο εναντίον του, ενώ θα έπρεπε να θέσει όριο στην αύξηση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «…από τις έξι» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι γι’ αυτό έχουμε το υψηλότερο τιμολόγιο ρεύματος στην Ευρώπη, που δεν δικαιολογείται από τις αυξήσεις των διεθνών τιμών στα καύσιμα και στα πιστοποιητικά ρύπων.

Σχολιάζοντας τις οικονομικές «παροχές» της κυβέρνησης προς τη νέα γενιά, μίλησε για κοροϊδία, καθώς θα έπρεπε να αυξηθεί ο βασικός μισθός, ως ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε βάθος χρόνου, αντί να θεσπίζονται οι απλήρωτες υπερωρίες, η ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων και η λειτουργία μηχανισμών συμπίεσης της αμοιβής των μισθωτών.

Μιλώντας για τις εκλογές, ανέφερε ότι «το θέμα των εκλογών είναι πάνω στο τραπέζι. Θα είναι μια επιλογή την οποία δεν θα την κάνει εύκολα η κυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού του οποίου έχει τον έλεγχο, αλλά κάτω από την πίεση των πραγμάτων».

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here