ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από μαζικές αφίξεις μεταναστών στον Έβρο! Ο ρόλος του Τουρκικού Στρατού…του Μιχάλη Τεζάρη.

0
330

Είναι ενδεικτικό πως καταγράφονται ομάδες των 50 και 100 ατόμων να φτάνουν στην Βόρεια μεριά του ποταμού, καθ’ όλη  την διάρκεια του 24ωρου και από εκεί να ανεβαίνουν στα βουνά με κατεύθυνση την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Για την κινητικότητα των μεταναστών έχει ήδη ενημερωθεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αστυνομικούς και συνοριοφύλακες που υπηρετούν στον Έβρο, να κάνουν λίγο για «νέα επιχείρηση μαζικής εισβολής στα Ελληνικά σύνορα, όχι από ένα σημείο, όπως στις Καστανιές αλλά από όλο το μήκος του ποταμού».

Τα Drones και ο ρόλος του στρατού

Όπως διαπιστώνουν άτομα με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και γνώση των ενεργειών των Τούρκων στον Έβρο, οι μετανάστες εκτιμάται πως προωθούνται μαζικά στην Ελλάδα με τις «ευλογίες» του Τουρκικού στρατού και της Τουρκικής Στρατό-χωροφυλακής, καθώς τα μονοπάτια που ακολουθούν είναι στρατιωτικοποιημένες ζώνες στις οποίες κινούνται μόνο όσοι επιτρέπεται.

Παράλληλα αστυνομικές  πηγές στον Έβρο, σημειώνουν πως, οι Τούρκοι σηκώνουν drones κατά μήκος του ποταμού, βλέπουν που υπάρχουν Ελληνικά περίπολα και αναλόγως προωθούν τους μετανάστες.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως  «πρέπει άμεσα να μεταφέρουν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στον Έβρο πριν να είναι αργά», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως σε αντίθεση με τις Καστανιές που οι μαζικές αφίξεις αντιμετωπίστηκαν ακαριαία από τις Ελληνικές Δυνάμεις, το νέο σχέδιο των Τούρκων θα είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο.

Οι μετανάστες αφού έρθουν στην Ελλάδα, στην συνέχεια κινούνται προς Ξάνθη, Κομοτηνή και από εκεί τα κυκλώματα λάθρο διακίνησης τους μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλο μέρος τους κινείται προς Θεσπρωτία για να περάσουν στην Αλβανία.

Πηγή lawandorder.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here