Συναγερμός στο Μαξίμου από τις Μυστικές Δημοσκοπήσεις!

0
304

Η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί στο μόλις 4% – Αγωνία για τους υπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η κοινωνική δυσφορία που πηγάζει από τον καλπασμό της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τις δυναμικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων την Πρωτομαγιά, αναβαθμίζει τον συναγερμό στο Μαξίμου.

Βουλευτές της Ν.Δ. έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση το αρνητικό κλίμα που αντίκρισαν στις εκλογικές περιφέρειές τους και αξιώνουν την άμεση λήψη αντισταθμιστικών μέτρων έναντι των ανατιμήσεων «προτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου».

Τσίπρας και τώρα ο Ανδρουλάκης ζήτησαν πρόωρες εκλογές!

Εις γνώσιν της κυβέρνησης έχουν περιέλθει Μυστικές Δημοσκοπήσεις που δείχνουν συρρίκνωση της διαφοράς – στη ζώνη του 4% – με τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Που σημαίνει ότι η διαφορά είναι πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η αγωνία, μάλιστα, των υπουργών που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και των βουλευτών διογκώνεται. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καταγράψει 30-35 απώλειες στην κάλπη της απλής αναλογικής αν η Ν.Δ. δεν υπερβεί τα σημερινά δημοσκοπικά της ποσοστά.

Υπενθυμίζεται ότι, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε προς τους υπουργούς ότι μπορεί να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων βουλευτών της Ν.Δ., ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις χαμηλές επιδόσεις στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου, επιρρίπτοντας όμως τις σχετικές ευθύνες στους υπουργούς.

Όπως αναφέρουν δε με αιχμηρή διάθεση, «οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέρρεαν επί πολλές εβδομάδες τα εκλογικά σενάρια, με αποτέλεσμα υπουργοί και βουλευτές να προτάξουν το θέμα της πολιτικής τους επιβίωσης».

Θυμίζουν, τέλος, ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να θέσει σε εγρήγορση το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. – σε πρόσφατες προσυνεδριακές εκδηλώσεις – τροφοδότησε τη σχετική συζήτηση.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιχειρούν να αποκλιμακώσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια από την έκρηξη της αισχροκέρδειας με υποσχέσεις περί άμεσης παρέμβασης στην αγορά ενέργειας.

Χθες, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι πολύ σύντομα ο κόσμος θα δει πολύ μικρότερους λογαριασμούς από αυτούς που πληρώνει το τελευταίο διάστημα. Ως προς το περιεχόμενο της παρέμβασης, το ισχυρότερο σενάριο παραμένει εκείνο της επιβολής πλαφόν στη χονδρική αγορά του ρεύματος, με παράλληλη κρατική επιδότηση των παρόχων για να καλύψουν τη ζημιά τους.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, όμως, που επιμένουν στην αναγκαιότητα της φορολόγησης των υπερκερδών στον χώρο της ενέργειας. Οι γαλάζιες αντιφάσεις, πάντως, σχετικά με την τιμή του ρεύματος αποτυπώνουν τον κυβερνητικό πανικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι απάτη του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, καθώς είμαστε στον μέσο όρο. Ταυτόχρονα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποσχόταν ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να δουν στο μέλλον φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα…

Οι ανακοινώσεις των εθνικών μέτρων, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αναμένονται πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ στις 15 Μαΐου. Κομματικά στελέχη σημειώνουν, άλλωστε, ότι ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθήσει να επισκιάσει την είδηση της επανεκλογής του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τα μέλη του κόμματος.

Θα έχει προηγηθεί ήδη η ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Ν.Δ. – που ξεκινά την Παρασκευή – και θα στοχεύει στην ανύψωση του ηθικού των στελεχών και της γαλάζιας βάσης. Επικοινωνιακές προσδοκίες έχουν επενδυθεί και στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν καθώς και στην Πρωθυπουργική ομιλία στο Κογκρέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here