Συνελήφθησαν 30 τζιχαντιστές στην Κύπρο;

0
183

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 30 τζιχαντιστές, επιχείρησαν κατά τους τελευταίους μήνες επιχείρησαν να μεταβούν, μέσω Κύπρου, στην Ευρώπη, δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι: κατά τους τελευταίους μήνες ήρθαν στην Κύπρο με πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ευρώπη πάνω από 30 πρόσωπα, που ήταν ενταγμένα στο Ισλαμικό κράτος.

Τα άτομα αυτά ανακόπηκαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσης τους. Οι Αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας επαγρυπνούν, αφού θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος θα επιχειρηθεί να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικός σταθμός τζιχαντιστών που φτάνουν εδώ κυρίως μέσω κατεχομένων.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τους τελευταίους έξι μήνες περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), ήρθαν στην Κύπρο πρόσωπα που είτε βρίσκονταν στη λίστα των ύποπτων τρομοκρατών είτε θεωρούνται ότι έχουν διασυνδέσεις με τον ΙSIS. Αυτοί ανακόπηκαν και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης, ενώ ενημερώθηκαν ξένες υπηρεσίες για την εξέλιξη αυτή.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ανάλογες υπηρεσίες πρεσβειών για ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση ύποπτων προσώπων, ενώ έμφαση δίνεται στις διελεύσεις αλλοδαπών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν και τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ, η χθεσινή επίσκεψη του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχε ως στόχο την επιθεώρηση των μέτρων και εντοπισμό τυχόν κενών στο σύστημα ασφάλειας.

Τον Αρχηγό συνόδευαν ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης Κύπρος Μιχαηλίδης, ο διοικητής της ΜΜΑΔ και επιτελείο από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Αφού επιθεωρήθηκαν όλοι οι χώροι στο αεροδρόμιο, δόθηκαν οδηγίες για καλύτερη κάλυψη ορισμένων σημείων κυρίως κατά την είσοδο του κοινού στον χώρο των αναχωρήσεων όσο και αλλού.

Σημειώνεται ότι στα αεροδρόμια συνδράμουν για σκοπούς ασφάλειας και 120 μέλη της Εθνικής Φρουράς που έχουν αποσπαστεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Αστυνομία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε συνεχή επαφή με την Ιντερπόλ και τη Γιούροπολ για ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν ως τρομοκράτες, ώστε στην περίπτωση που επιχειρήσουν να διακινηθούν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων να ανακοπούν και να συλληφθούν.

Υ.Γ. Συλλήψεις τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναφέρει η ιταλική Il Fatto Quotidiano!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here