Συνεχίζονται τα έργα στον Δήμο Κηφισιάς.

0
442

-Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας

-Κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής σε υφιστάμενους αγωγούς όμβριων

Τα έργα του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζονται παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του ιού COVID-19.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων ενώ την επίβλεψη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίες και των εργολάβων έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αρχιτέκτονας Αλέξιος Μακρής.

Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε έργο ενίσχυσης του υφιστάμενου αντιπλημμυρικού δικτύου, το οποίο είναι μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα.

Πρόκειται για ένα έργο κατά το οποίο κατασκευάζονται και τοποθετούνται νέες σχάρες – φρεάτιων ομβρίων, σε σημεία όπου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς έχουν εντοπίσει προβλήματα κατόπιν σχετικών αιτημάτων πολιτών.

Γίνονται παρεμβάσεις σε σημεία όπου  οι υφιστάμενες  σχάρες και τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν επαρκώς τα επιφανειακά όμβρια ενώ ο εσωτερικός αγωγός έχει αυτή τη ικανότητα. Με το έργο αυτό περιορίζονται σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 10 συγκεκριμένα τμήματα οδών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Ανύψωση φρεατίων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη

Ολοκληρώνεται επίσης η εκτέλεση του έργου Ανύψωση φρεατίων αγωγών επί των οδοστρωμάτων του Δημοτικού Οδικού Δικτύου, βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στόχος του έργου είναι η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων και ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος. Αρκετές φορές οι οδηγοί αντιλαμβάνονται αυτή την υψομετρική διαφορά ως λακούβα στο δρόμο.

Με την ανύψωση των φρεατίων επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς η στάθμη του δρόμου ευθυγραμμίζεται με το ύψος των φρεατίων.

Οι παρεμβάσεις  με το έργο «Ανύψωση φρεατίων» πραγματοποιούνται σε φρεάτια μεγάλων τμημάτων οδών σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here