Συνοικιακές Συνελεύσεις σε Πολιτεία και Αδάμες.

0
410

Με γόνιμο διάλογο με τους πολίτες μέσα από τις Συνοικιακές Συνελεύσεις έκλεισε το 2014. Τον μήνα Δεκέμβριο, ο Δήμος Κηφισιάς πραγματοποίησε συνελεύσεις, σε Πολιτεία και Αδάμες Κηφισιάς.

Όπως σε όλες τις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Δήμου μας ορίστηκε κατάλογος ομιλητών και δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσούλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου κατέγραψαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, στην 5η Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, Πλατεία Πολιτείας, συζητήθηκαν αιτήματα και θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών. 

Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα εξής θέματα:

1.Τέθηκε το θέμα εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών επί των οδών Καραμανλή και Κοκκιναρά και ορίστηκε συντονιστική επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει σε αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας των ενοίκων.

2.Επισημάνθηκε η όχληση που δημιουργείται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της πλατείας Πολιτείας και η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε πως θα ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο και θα εφαρμόσει τις κείμενες διατάξεις.

3. Ζητήθηκε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην κήρυξη του δάσους της Πεντέλης σε Εθνικό Δρυμό.

4.Συζητήθηκαν κυκλοφοριακά θέματα, όπως η μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αλλά και η κίνηση των οχημάτων με μεγάλες ταχύτητες στην οδό Κ. Παλαιολόγου.

5. Προτάθηκε να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να δοθούν ώρες εκγύμνασης στο γυμναστήριο για τους δημότες πέρα από τις ώρες που χρησιμοποιούν οι σύλλογοι.

6. Διατυπώθηκε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα να διαθέσει ο Δήμος λεωφορειακή γραμμή με δωρεάν μετακίνηση των δημοτών από την Πολιτεία προς το κέντρο της Κηφισιάς.

Στην 6η Συνοικιακή Συνέλευση στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς στις Αδάμες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

1. Το θέμα των συνδέσεων στο αποχετευτικό δίκτυο όπου οι πολίτες επιθυμούσαν να μάθουν σε ποια φάση βρίσκεται η ολοκλήρωση του

2. Η άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων προκειμένου να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στους πολίτες.

3. Η φύλαξη των Σχολείων της περιοχής και η χρησιμοποίηση των πολιτιστικών χώρων τους για διάφορες εκδηλώσεις.

4. Η έλλειψη πλατείας στην περιοχή των Αδαμών. Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς περιλαμβάνεται κονδύλι για το συγκεκριμένο έργο.

5. Θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

6. Ζητήθηκε από τους πολίτες να καταγράφονται τα προβλήματα μέσω και τηλεφωνημάτων και όχι μόνο με την υπηρεσιακή διαδικασία καθώς έτσι θα είναι πιο άμεση η ανταπόκριση του Δήμου.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς θα συνεχίσει τη διοργάνωση Συνοικιακών Συνελεύσεων και σε άλλες συνοικίες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς καθ΄όλη τη διάρκεια του 2015.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here