Συνοικιακές Συνελεύσεις του Δήμου Κηφισιάς στις συνοικίες Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου και Καστρίου Νέας Ερυθραίας.

0
283

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι Συνοικιακές Συνελεύσεις στο Δήμο Κηφισιάς.

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην συνοικία Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας.

Στην επαναληπτική συνέλευση της εν λόγω συνοικία δεν καταγράφτηκαν μόνο τα προβλήματα των πολιτών, αλλά δόθηκαν και απαντήσεις σε μια σειρά καθημερινών ζητημάτων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για το που βρίσκονται τα αιτήματα τους και ποια από αυτά επιλύθηκαν σε διάστημα δύο μηνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Στο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής δίπλα από το Πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» έγινε καταγραφή των ποδηλάτων που υπάρχουν και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επισκευής και αντικατάστασης τους.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Περγάμου. Οι συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και προσωπικά του Δημάρχου κίνησαν τις διαδικασίες προκειμένου να απομακρυνθεί η κεραία. Αναμένεται η τελική απόφαση από την Περιφέρεια.

Αν και τα προγράμματα «Εξ- Οικονομώ» περιορίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, όλες οι προτάσεις για την Νέα Ερυθραία διατηρήθηκαν με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν σημαντικές εργασίες σε σχολεία, όπως αλλαγή παραθύρων αλλά και λεβήτων.

Σε ότι αφορά την Παιδική Βιβλιοθήκη της Νέας Ερυθραίας, προστέθηκαν δύο πρωινά τρίωρα εβδομαδιαίως (11.00-14.00) προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει αρχίσει να τοποθετεί νέους κάδους απορριμμάτων ενώ ήδη έχει βγει η «Σκούπα» ξεκινώντας από τους δρόμους της Νέας Ερυθραίας, όπου υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στην Συνοικιακή Συνέλευση ορίστηκε, ως συνήθως, κατάλογος ομιλητών όπου δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσούλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου κατέγραψαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τους ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, στην επαναληπτική Συνοικιακή Συνέλευση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Προτάθηκε να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, 

-Τέθηκε το πρόβλημα της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς της περιοχής,

-Συζητήθηκε το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος για την αυτοτέλεια της Νέας Ερυθραίας και πραγματοποιήθηκε άτυπη ψηφοφορία,

-Ζητήθηκε η επιδιόρθωση και συντήρηση των πεζοδρομίων,

Υπήρξαν τοποθετήσεις για ελλείψεις στα σχολεία τόσο σε χώρους όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Αναφέρθηκε το θέμα της βελτίωσης της τοπικής συγκοινωνίας ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της γραμμής Β7. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου για την αστυνόμευση της περιοχής.

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 10η Συνοικιακή Συνέλευση στην συνοικία Καστρίου Νέας Ερυθραίας.

Στη Συνέλευση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

Κυκλοφοριακά προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση την πρόσφατη απόφαση για το άνοιγμα της κυκλοφορίας στην οδό Κοραή

-Ζητήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα επί της οδού Ρωμυλίας, 

-Τέθηκε το θέμα της ασφάλειας της περιοχής και ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου,

-Συζητήθηκε το θέμα ύδρευσης του Καστρίου και της ενσωμάτωσης του δικτύου του με αυτό της Νέας Ερυθραίας,

-Ζητήθηκε η άμεση απελευθέρωση των πεζοδρομίων που καταλαμβάνονται από εμπόδια και θάμνους με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η κυκλοφορία των πεζών αλλά και των αναπήρων,

-Προτάθηκε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων για την ενημέρωση του κοινού που αφορούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου,

-Ζητήθηκε να διαφυλαχθεί ο αρχικός προσδιορισμός της περιοχής και να παραμείνει Κηπούπολη.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έθεσε επίσης προς συζήτηση το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος για την αυτοτέλεια της Νέας Ερυθραίας καθώς και το θέμα της επανασύστασης του θεσμού των Συνοικιακών Συμβουλίων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here