Συνοικιακή συνέλευση Εκάλης!

0
228

Ο διάλογος με τους πολίτες συνεχίζεται μέσα από τις Συνοικιακές Συνελεύσεις καθώς η ανάγκη συμμετοχής των Πολιτών είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του Δήμου μας.

Τον μήνα Νοέμβριο 2014, ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε δύο ακόμη Συνοικιακές Συνελεύσεις, στο Γ΄ ΚΑΠΗ για την ευρύτερη περιοχή Ελπιδοφόρου Νέας Κηφισιάς (Πέμπτη 27 Νοεμβρίου) και στο Εντευκτήριο της Εκάλης για τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης (Παρασκευή 28 Νοεμβρίου).

Ευρύτατη υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών στις Συνελεύσεις και ποικίλα τα θέματα καθώς και οι τοποθετήσεις σε αυτά. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο προεδρεύων των Συνοικιακών Συνελεύσεων Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσούλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα και κατέγραψαν τις απόψεις των πολιτών.

Ειδικότερα, στη Συνοικιακή Συνέλευση στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης και συγκεκριμένα στο Εντευκτήριο Εκάλης, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

-Συζητήθηκε το θέμα των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή του έργου «Δευτερεύον Αποχετευτικό Δίκτυο Δημοτικής Κοινότητας Εκάλης Δήμου Κηφισιάς».

Υπήρξαν τοποθετήσεις της επιβλέπουσας μηχανικού και του συγκοινωνιολόγου συνεργάτη του Δήμου οι οποίοι εξήγησαν ότι είναι αδύνατον ως οδός διέλευσης να είναι η Θησέως, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα.

Απόλυτη ήταν και η άρνηση του εργολάβου του έργου που ανέλυσε τους κινδύνους που εγκυμονεί η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην Λεωφόρο ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έργα.

-Προτάθηκε ο καθαρισμός του δάσους και του ρέματος Ακακίας, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2014.

-Διατυπώθηκε αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, προκειμένου να εξεταστεί από τη Δημοτική Αρχή η δυνατότητα λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου στο χώρο του Ζάννειου Ιδρύματος με στόχο την κάλυψη των αναγκών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

-Τέθηκε το θέμα της διαχείρισης και αναβάθμισης της λειτουργίας του Εντευκτηρίου της Εκάλης.

-Επισημάνθηκε το θέμα συλλογής των κηπαίων, όπου προτάθηκε από τον Δήμο να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σημεία αποκομιδής τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο…..και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}ZJy7kHlsMNw#t=71{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here