ΣΥΡΙΖΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Δελτίο τύπου για την κακοκαιρία.

0
411

Μετά από παράκληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ δημοσιεύουμε  το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Επιτελικό κράτος σε αποσύνθεση-Περιφέρεια Αττικής σε ανυπαρξία-ΔΕΔΔΗΕ σε απαξίωση-Ερωτηματικά για την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής.

-Παρά την έγκυρη προειδοποίηση από τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία απέδειξε την αποσύνθεση του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας.

-Ανέδειξε επίσης την ανυπαρξία της Περιφέρειας Αττικής, με τον Περιφερειάρχη, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, να εμφανίζεται αρχικά για επικοινωνιακούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια να μετακυλύει κάθε ευθύνη, στην διορισμένη από τη Νέα Δημοκρατία Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

-Προτεραιότητα της Kυβέρνησης της ΝΔ είναι η απαξίωσή του ΔΕΔΔΗΕ με στόχο το ξεπούλημα των υποδομών της ηλεκτρικής ενέργειας, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν και από την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής:

1.Γιατί δεν διετέθη αλάτι στους κατοίκους του Δήμου μας.

2.Γιατί δεν έγινε διάνοιξη των δρόμων, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να θυμίζουν χιονοδρομικές πίστες.

3.Γιατί δεν υπήρξε κανένα πρόγραμμα έκτακτης υποστήριξης των δημοτών που αποκλείστηκαν χωρίς νερό και ηλεκτρικό π.χ. παροχής νερού και φαγητού.

4.Γιατί τόσες μέρες οι δρόμοι είναι ακόμα απροσπέλαστοι λόγω των κομμένων κλαδιών και δένδρων.

5.Ποιές ήταν οι ενέργειες του Δήμου προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

6.Γιατί δεν υπήρχε σχέδιο κλαδέματος των δένδρων στο δήμο και τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον γι αυτό, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.

7.Γιατί δεν κηρύχτηκε ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή έστω κάποιες συγκεκριμένες περιοχές.

8.Γιατί δεν υπήρξε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης;

9.Γιατί υπήρχε αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Δήμο, όπως έχει καταγγείλει πλήθος δημοτών εγκλωβισμένων στα σπίτια τους και χωρίς ρεύμα μέχρι και τέσσερα εικοσιτετράωρα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Kifisia Press: Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο νόμος μας απαγορεύει να κόψουμε δέντρα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Ο Γιώργος Θωμάκος τόνισε ότι:  «Απαγορεύεται να κόψουμε τα δέντρα. Δεν πλησιάζουμε κλαδιά κοντά σε καλώδια διότι θα θρηνήσουμε θύματα. Έπεσαν πάνω από 350 δέντρα, όχι επειδή βάρυναν τα κλαδιά, αλλά επειδή ήταν μεγάλος ο όγκος του χιονιού.

Υπάρχει νομοθεσία. Ο ΔΕΔΔΗΕ μόνο έχει την αρμοδιότητα να κόψει κλαδιά σε συγκεκριμένη απόσταση από τη χαμηλή και τη μεσαία τάση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here