Σφίγγει η Θηλιά του Qatar Gate γύρω από τη ΝΔ!

0
243

Μισθοδοτούμενος με 5.000€ της ΜΚΟ Παντσέρι-Καϊλή-Nτόχας ο κ. Δ. Αβραμόπουλος…

Σφίγγει η «θηλιά» του Qatargate γύρω από τη ΝΔ: Μισθοδοτούμενος με 5.000€ της ΜΚΟ Παντσέρι- Καϊλή -Nτόχας ο Δ.Αβραμόπουλος – Pronews.gr

Σοβαρά ερωτήματα για την έκταση και το είδος εμπλοκής του στο σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ευρώπη.

Σοβαρό ζήτημα διαφάνειας προκύπτει από το εύρος της εμπλοκής του πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου όπως προκύπτει δεν ήταν απλώς μια συμμετοχή σε ένα συνέδριο, αλλά ήταν μισθοδοτούμενος με χρήματα τα οποία προέρχονταν πρακτικά από το Κατάρ.

Και αυτό γιατί έπαιρνε 5.000€ μηνιαίως από μια ΜΚΟ η οποία χρηματοδοτούνταν από το Κατάρ!

Η «Αμαρτωλή» ΜΚΟ του Παντσέρι στην οποία συμμετείχε ο πρώην Έλληνας Επίτροπος επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa όσον αφορά τη σχέση του πρώην Επιτροπή με την ΜΚΟ του προφυλακισμένου Παντσέρι χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενα κάποια στοιχεία από τη συνεργασία του με την Fight Impunity.

Η Ιταλική εφημερίδα σχολιάζει σκωπτικά και την άδεια που είχε λάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς η ΜΚΟ για την οποία πήρε πράσινο φως για τη συμμετοχή του  δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ.

Στο  δημοσίευμα της La Stampa επισημαίνεται ακόμα και το γεγονός ότι αν και η συνεργασία του Δημήτρη Αβραμόπουλο σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου έληξε τον Φεβρουάριο του 2022, δύο μήνες μετά συμμετείχε σε πάνελ του φόρουμ των Δελφών με θέμα τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του Παντσέρι.

Ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες αναφέρει ακόμα ότι η τελευταία επίσημη συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου Μετανάστευσης ήταν με αξιωματούχους της Ντόχα και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Ahmed bin Hassan Al Hammad τρεις μέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa», αναφορικά με τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του φερόμενου «εγκεφάλου» του Qatar Gate απάντησε πως η συμμετοχή του ήταν «Τιμητική»:

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ’αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική.

Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της Ευρωπαϊκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρό Φον ντερ Λάιεν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here