Σφοδρή επίθεση Farage σε Σαμαρά ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής!!

0
161

Σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, στη Ολομέλεια της ευρωβουλής στις 15/01/2014, μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Φάρατζ είπε στον κ. Σαμαρά ότι δεν ελέγχει τη χώρα του, λόγω των δανειστών και ότι θα πρέπει να μετονομάσει το κόμμα του από «Νέα Δημοκρατία», σε «Μη Δημοκρατία»!

Αναλυτικά η ομιλία του ευρωβουλευτή:

«Κύριε Σαμαρά, πρέπει να σας συγχαρώ που αναλάβατε τη Ελληνική Προεδρία σε μία τόσο δύσκολη χρονική στιγμή. Το γεγονός ότι μεσολάβησαν το βράδυ σημαντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου στην Ε.Ε., πρέπει να χαροποιεί τους Έλληνες, σε βαθμό που θα βγουν στους δρόμους να χορεύουν.

Δεν έχει σημασία που η χώρα σας μπήκε στο «ευρώ» ενώ δεν ήταν ικανή, δεν έχει σημασία που η ανεργία στην χώρα σας έφτασε το 30%, που ένα νεοναζιστικό κόμμα βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, αλλά και ότι υπήρξε τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της γερμανικής πρεσβείας. Όχι, μην ανησυχείτε γιατί ο διάλογος χτες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Και έρχεστε εδώ κύριε Σαμαρά και μάς λετε ότι εκπροσωπείτε την βούληση του ελληνικού λαού; Και σας συνιστώ να μετονομάσετε το κόμμα σας σε «ΜΗ Δημοκρατία», γιατί λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά δεν είστε σε θέση να μιλήσετε εκ μέρους του συνόλου των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν.

Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται υπό ξένο ζυγό. Δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις, έχετε χρεοκοπήσει τη χώρα σας και παραδώσατε τη Δημοκρατία, που η δική σας χώρα επινόησε πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και επιπλέον, δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι η ένταξη στο ευρώ ήταν ένα λάθος. Ακόμα και όταν ο κ. Παπανδρέου απείλησε με δημοψήφισμα, εντός 48 ωρών, αντικαταστάθηκε από πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα!

Τώρα μας διοικούν μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες τράπεζες και μεγάλοι γραφειοκράτες. Και οι επικείμενες ευρωεκλογές αυτό ακριβώς θα αποδείξουν. Το ποιος θα είναι ο νικητής στη μάχη: «εθνική δημοκρατία εναντίον ευρωπαϊκής κρατικής γραφειοκρατίας»!

Ότι και να πείτε, οι άνθρωποι εκεί έξω δεν αποζητούν τις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης. Αλλά μία Ευρώπη με κυρίαρχα κράτη, μία Ευρώπη συναλλαγών και συνεργασίας.

Και προσωπικά θεωρώ ότι οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν μία καμπή. Μέχρι τώρα, ο καθένας από εμάς, πίστευε ότι η ανάπτυξη της Ε.Ε. ήταν αναπόφευκτη. Αυτός ο «μύθος του αναπόφευκτου» θα συντριβεί στις ευρωπαϊκές εκλογές το τρέχον έτος. Θα το δείτε».

Απαντώντας ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε σε ειρωνικό ύφος:

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώθουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τέτοια επίθεση την ημέρα που θα περιέγραφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν την είχε φανταστεί!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός άκουσε τον…..εξάψαλμο από τον Βρετανό ευρωβουλευτή, που δεν……συγκρατήθηκε και ήταν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, όχι μόνο για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά αλλά τους Έλληνες πολιτικούς γενικότερα, αφού η αναφορά του έφτασε μέχρι τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο, τον οποίο χαρακτήρισε υπάλληλο μαριονέτα της Goldman Sachs!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο από την σφοδρή επίθεση Βρετανού ευρωβουλευτή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ενώπιον της Ολομέλειας της ευρωβουλής:

{videobox}MYn0lTeFNV4{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here