Σύλληψη απατεώνα που εκμεταλλευόταν ανέργους στην Κηφισιά!

0
233

Ο απατεώνας εξαπατούσε κυρίως γυναίκες, στις οποίες υποσχόταν εργασία ως μαγείρισσες ή σερβιτόρες σε πλοία, και συνελήφθη στις 31 Ιουλίου 2015, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού.

Σε μια συνάντηση που είχε με γυναίκα, με σκοπό να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την «πρόσληψή» της ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ο άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από τον Απρίλιο του 2013, με αναρτήσεις αγγελιών σε εφημερίδες, όπου εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος ναυτιλιακών εταιρειών, υποσχόταν εργασία σε εμπορικά πλοία ελληνικής εταιρείας, αποσπώντας με αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και έγγραφα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία δήλωνε ότι θα χρησιμοποιούσε για την πρόσληψή τους και την έκδοση του απαραίτητου ναυτιλιακού φυλλαδίου.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι έχει εξαπατήσει με αυτή τη μέθοδο 10 άτομα, αποσπώντας συνολικά 3.220 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ είσπραξης με 10 αποκομμένες αποδείξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις με την αναγραφή αγγελιών προς δημοσίευση και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here