Σύνοδος Κορυφής: Οδεύουμε προς ιστορικό φιάσκο.

0
504

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ένα μαντρί το οποίο υπάρχει ώστε οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους να αρμέγουν όλους τους υπόλοιπους για το δικό τους όφελος.

Καμία αλληλεγγύη, καμία μέριμνα για το μέλλον, καμιά απόφαση για κοινή άμυνα, η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, ακόμα και την Γαλλία, αλλά η Ευρώπη κωφεύει.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό φιάσκο, καθώς και τα δύο αιτήματα της φαίνεται να πηγαίνουν στις καλένδες. Όσον αφορά το θέμα με την Τουρκία, υπάρχει η πληροφορία πως δεν θα παρθεί σήμερα καμιά απόφαση και θα περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Την ώρα που οι τούρκοι έχουν προαναγγείλει εισβολή στην ελληνική, άρα και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, τις ερχόμενες εβδομάδες!

Για το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης, τα νέα είναι εξίσου απογοητευτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα που αποτελείται από την Αυστρία, την Σουηδία, την Ολλανδία και την Δανία, θέτει ένα εξωφρενικό όρο προκειμένου το ταμείο να προχωρήσει. Θέλουν κάθε δαπάνη, να εγκρίνεται ομόφωνα!

Κοινώς, τορπιλίζουν την όποια ενέργεια για ενίσχυση των χωρών. Αυτές τις αθλιότητες όμως θα πληρώνουν οι πολίτες της Ευρώπης για δεκαετίες. Και η Ελλάδα, πιθανόν να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα.

Διαπραγμάτευση- θρίλερ στην Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης με την ανεπάρκεια Μητσοτάκη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εικόνες ντροπής για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής.

Πρωτοφανής απαξίωση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, που οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν ως παρείσακτο.

Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Ένα παιχνίδι πόκερ για πολλά δισεκατομμύρια στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.: Ο «άθλιος» Ρούτε…

Φορώντας μάσκες -κυριολεκτικά και μεταφορικά – οι 27 ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν -παρουσία και γιατρών – χθες στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2021-2027. ‘Η καλύτερα «για ένα παιγνίδι πόκερ όπου διακυβεύονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ» όπως γράφει η ολλανδική «De Telegraaf».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here