Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Μαρίνου Παπαδόπουλου.

0
1254

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας Συμμαχία πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης» του Υποψήφιου Δήμαρχου Γιώργου Θωμάκου.

Ο Μαρίνος Παπαδόπουλος, δικηγόρος εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 1996, είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο με θέμα περί την Ανοικτότητα (Openness).

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science στο αντικείμενο της Εταιρικής Επικοινωνίας – Δημόσιες Σχέσεις Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Boston University. 

Έχει, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια Harvard University, Stanford University σε θέματα Νομικής Πληροφορικής, και George Washington University σε αντικείμενα Management.

Έχει συμμετοχή σε διεθνή fora με αντικείμενο θέματα Νομικής Πληροφορικής (Πληροφορικής Τεχνολογίας και Νομικής Επιστήμης), Κοινωνίας της Πληροφορίας και Ψηφιακής Στρατηγικής και πλούσια εμπειρία στη διαχείριση υποθέσεων Ελλήνων και αλλοδαπών πελατών περί τη Νόμο-πληροφορική σε τομείς Αστικού, Ποινικού και Εμπορικού Δικαίου. 

Υπήρξε επικεφαλής νομικός (Legal Lead) και δημιουργός των αδειών ανοικτού περιεχομένου Creative Commons στην Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece) το οποίο έχει διακριθεί διεθνώς για τη δράση του κι επαινεθεί από προσωπικότητες όπως η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes. 

Είναι, επίσης, γραμματέας UNESCO και μέλος του Ελληνικού Σύνδεσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA). Έχει διατελέσει μέλος του Internet Society Community European Chapters Coordinating Council και μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας. 

Έχει πλούσια εμπειρία ως ειδικός επιστημονικός και νομικός σύμβουλος σε έργα καινοτομίας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιούμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, κ.α.). 

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα επιστημονικών άρθρων και δημοσιεύσεις σε πανεπιστημιακές και επιστημονικές εκδόσεις Ελλάδας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, και Ινδίας.

Επικοινωνία:

T/F: +30 210 778 1045 | T/F: +30 210 771 2585 | M: +30 6974 718071 | E: marinos@marinos.com.gr

LinkedIn: http://gr.linkedin.com/pub/marinos-papadopoulos/71/7a2/8bb
Facebook: http://www.facebook.com/marinos.papadopoulos.77
Academia: http://uoa.academia.edu/MarinosPapadopoulos
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here