Ταξίδι στην «Έξυπνη Πόλη» στον Δήμο Κηφισιάς.

0
537

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και το επιχειρείν με πολλές ευκαιρίες για ενημέρωση και εκπαίδευση

Από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει μια τριήμερη Έλληνο – Ισραηλινή καινοτόμο εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή (Κέντρο Γαία) με επίκεντρο την «Έξυπνη Πόλη».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Συνέδριο την 15η Ιουνίου που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Κέντρο Γαία) και παράλληλο τριήμερο Open Space Festival στην καρδιά του εμπορικού κέντρου Κηφισιάς.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Στο Συνέδριο Έλληνες και Ισραηλινοί διακεκριμένοι ομιλητές και συμμετέχοντες από την Κεντρική πολιτική σκηνή, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον χώρο των επιχειρήσεων, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις τελευταίες καινοτόμες θέσεις τόσο σε πολιτικές όσο και σε τεχνολογικές λύσεις.

Ομιλίες θα απευθύνουν η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba , ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος – Ειδικός σε θέματα Smart City Uri Ben Ari.

Έντονη θα είναι η παρουσία Περιφερειαρχών και Δημάρχων από όλη τη χώρα.

Ομιλίες θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης ενώ θα παρουσιαστούν Έξυπνες Τεχνολογικές Εφαρμογές αλλά και Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας.

Στο τριήμερο Festival εταιρείες από την Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιδείξουν σε ειδικά διαμορφωμένους Digital χώρους τις καινοτόμες τεχνολογικές τους υπηρεσίες και προϊόντα, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες της Κηφισιάς να έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες άμεσα εφαρμόσιμες «έξυπνες» λύσεις κάνοντας τις πόλεις μας πιο οικολογικές οικονομικές αποδοτικές και διαδραστικές.

Smart Bench

Το «έξυπνο» παγκάκι είναι ένα σημείο ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο το οποίο μέσω ηλιακών κυψελών είναι ενεργειακά αυτόνομο δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρικής παροχής για φόρτιση μπαταριών ή και τροφοδοσία υπολογιστών. Το «έξυπνο» παγκάκι είναι σημείο εξυπηρέτησης όσων έχουν χρειάζονται ασύρματη ψηφιακή επικοινωνία.

Smart Bus Station

Οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων διευκολύνουν τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στο οδικό δίκτυο και με πιθανές καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρχουν λόγω κάποιου τροχαίου ατυχήματος κάποιας πορείας κτλ.

Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων και tablet όπως επίσης και την χρήση δωρεάν Wi-Fi δικτύου.

Ακόμη, οι εν λόγω στάσεις διαθέτουν φωτισμό μετά την δύση του ηλίου, ο φωτισμός τροφοδοτείται από τα κατάλληλα φωτοβολταϊκά panel.

5G Δίκτυο

5G είναι η νέας γενιάς τεχνολογία ασύρματου δικτύου, η οποία αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα της διαδικτυακής σύνδεσής κατά δέκα φορές σε σχέση με τον προκάτοχό της, το 4G. Οι ειδικοί μιλούν για πραγματική επανάσταση. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι η εν λόγω ταχύτητα θα αρκεί για να βλέπει ο εκάστοτε χρήστης ένα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάσει μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G θα χρειαζόταν περίπου έξι λεπτά.

Σημειώνεται ότι το 5G προορίζεται για μεγαλύτερα πράγματα από έξυπνα τηλέφωνα. Αισθητήρες, θερμοστάτες, αυτοκίνητα, ρομπότ και άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας θα συνδέονται στο 5G.

Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα διαθέτει έξτρα χωρητικότητα, κάτι που θα επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών στο ίδιο δίκτυο μηδενίζοντας την χρονοκαθυστέρηση μεταξύ αυτών και του διακομιστή που επικοινωνούν.

Πρόκειται για ένα πληροφοριακό πλέγμα κατασκευασμένο για να αλληλεπιδρά με δισεκατομμύρια συσκευές στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Internet of Things

Πλατφόρμες παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης όλων των ηλεκτρονικών συσκευών, από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι τις καφετιέρες, τα ψυγεία, τα αυτοκίνητα, τα φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους, τους ανελκυστήρες κτιρίων, τους λαμπτήρες και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Οι εν λόγω πλατφόρμες λειτουργούν με την εφαρμογή αισθητήρων και δικτυακών τεχνολογιών.

Αυτή η διασύνδεση επιτρέπει την ανάπτυξη νέων «έξυπνων» εφαρμογών, την εξαγωγή στατιστικών δεδομένων και την ανάπτυξη νέων επιχειρημτικών μοντέλων που θα έχουν ως αποτέλεσμα έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Οι τεχνολογίες ΙοΤ επικεντρώνονται σε σύγχρονα θαύματα της τεχνολογίας.

Το Συνέδριο καθώς και το τριήμερο Open Space Festival στην καρδιά του εμπορικού κέντρου Κηφισιάς, οργανώνονται με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Επιχειρηματικότητας Βαγγέλη Αυλήτη και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς.

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here