Τα έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

0
215

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, απαντώντας σε δηλώσεις περί εύνοιας σε ημέτερους δημάρχους, δημοσιοποιεί τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και επισημαίνει ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα ολοκληρωμένων μελετών και ωριμότητας στην αδειοδότησή τους, χωρίς κανέναν αποκλεισμό προς κάποιον δήμο, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών έγιναν σημαντικά έργα υποδομής. Ευχαριστώ τους δημάρχους της περιοχής για την καθημερινή και άψογη συνεργασία.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δημοσιοποιούμε τα στοιχεία για την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα, που περιλαμβάνει τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, έχει ολοκληρωμένα και υπό κατασκευή συνολικά 89 έργα με προϋπολογισμό 245 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα έχουμε:

– 6 έργα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ,
– 13 έργα στον Δήμο Αμαρουσίου συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ,
– 4 έργα στον Δήμο Βριλησσίων συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ,
– 8 έργα στον Δήμο Ηρακλείου συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατομμυρίων ευρώ,
– 14 έργα στον Δήμο Κηφισιάς, συνολικού προϋπολογισμού 64,6 εκατομμυρίων ευρώ,
– 8 έργα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, συνολικού προϋπολογισμού 25,5 εκατομμυρίων ευρώ,
– 5 έργα στον Δήμο Μεταμόρφωσης συνολικού προϋπολογισμού 10,3 εκατομμυρίων ευρώ,
– 4 έργα στον Δήμο Νέας Ιωνίας συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ,
– 6 έργα στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού συνολικού προϋπολογισμού 8,1 εκατομμυρίων ευρώ,
– 7 έργα στον Δήμο Πεντέλης συνολικού προϋπολογισμού 20,7 εκατομμυρίων ευρώ,
– 5 έργα στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ,
– 5 έργα στον Δήμο Χαλανδρίου συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατομμυρίων ευρώ,

καθώς και

– 4 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι γνωστό σε όλους πως το βασικό στοιχείο για να ενταχθούν και να προχωρήσουν τα έργα αυτά ήταν η ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών και ωριμότητας στην αδειοδότηση των έργων.

Κανένας αποκλεισμός δεν υπήρξε και καμία διάθεση εύνοιας σε δήθεν ημέτερους δημάρχους. Το σύνολο των Δήμων ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής ταυτότητας χρηματοδοτήθηκε στον βαθμό που είχε ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες».

Για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζουμε την παρουσίαση των στοιχείων για τα έργα που έγιναν και γίνονται στους Δήμους της Αττικής. Σήμερα δίνουμε τα στοιχεία για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα.

Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Στον πυκνό αστικό ιστό των Δήμων του Βόρειου Τομέα έγιναν σημαντικά έργα υποδομής.

Για να το επιτύχουμε αυτό είχαμε καθημερινή, άψογη συνεργασία με τους δημάρχους της περιοχής προς τους οποίους εκφράζω τις ευχαριστίες μου».

Δείτε αναλυτικά τα Έργα του Βορείου Τομέα κατά Δήμο πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here