Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…αναλυτικό ρεπορτάζ της Τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. στις 09/12/20.

0
490

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 ύψους 37,65 εκατ. του Δήμου Κηφισιάς στην τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, στις 9/12/2020.

Μέχρι τις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα κράτησε η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, το οποίο τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη του Δημάρχου και τις συνεργαζόμενες παρατάξεις «Επανεκκίνηση Τώρα», «Νέα Αρχή», «Αλλάζω» και «Η πόλη μου», στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου.

Οι άλλες παρατάξεις εξέφρασαν την άποψη ότι δεν αποτυπώνονται όλες οι ανάγκες του Δήμου.

Η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το 2021, περιλαμβάνει 26 νέα έργα, 56 συνεχιζόμενα, 11 συν-χρηματοδοτούμενα, 19 νέες μελέτες και 12 συνεχιζόμενες και είναι ύψους 37.648.464 ευρώ.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανέφερε πως πριν  την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, προηγήθηκε εξαντλητική διαβούλευση με τις Δημοτικές Παρατάξεις, όπου είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Οι διαβουλευτικές διαδικασίες διήρκεσαν 3 μήνες και οι προτάσεις των Δημοτικών Παρατάξεων μελετήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς.

Παρόλα αυτά σε αυτές τις διαβουλεύσεις δεν προσήλθαν κάποιες παρατάξεις για ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στα έργα ασφαλτόστρωσης τα οποία όπως τόνισε και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξιος Μακρής φέτος φτάνουν σχεδόν στα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ περιμένουν και από την Περιφέρεια ένα έργο ασφαλτοστρώσεων ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, κάτι που είχε ζητήσει επισταμένα και ο Δήμαρχος από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Θωμάκος είπε ότι το 2020, μια δύσκολη  χρονιά, λόγω covid-19, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς κατάφερε να υλοποιήσει 14 διαγωνισμούς μεσαίων και μεγάλων έργων ενώ ολοκλήρωσε 4 μελέτες για μεγάλους διαγωνισμούς υπηρεσιών και προμηθειών. Πρόκειται για ένα «μικρό θαύμα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος,  χάρη στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων του Δήμου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιου Μακρή.

Μέσα στο 2021 περιμένουν τρία μεγάλα έργα να ξεκινήσουν:

-Η ανέγερση νέας πτέρυγας και η αναστύλωση του Α’ Δημοτικού Νέας Ερυθραίας.

-Η δημοπράτηση για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων,  στην Κάτω Κηφισιά.

-Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Μορτερό, με τη δημοπράτηση του έργου στο ρέμα Κοντοχρήστου.

Επίσης θα ξεκινήσουν εργασίες για την ανέγερση τριών σχολειών, το 9ο Δημοτικό στις Αδάμες, το 3ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας και το 9ο Νηπιαγωγείο στην ΟΥΛΕΝ. Τέλος στόχος είναι να κατασκευαστούν τα τρία κλειστά προπονητήρια, τύπου μπαλόνι, στη Νέα Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη,  στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Ζηρινείου  και στη διαμόρφωση αθλητικού χώρου για την εγκατάσταση πίστας skateboard και BXM, στην Νέα Κηφισιά, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

Την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Ελένη Γιαννιτσοπούλου.

Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 κράτησε όπως αναφέραμε πάνω από έξι ώρες και οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό να γίνει σε ερχόμενο συμβούλιο.

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021, μετά τη διακοπή της την Τετάρτη 09/12/2020 συνεχίζεται σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή 11/12/2020 και ώρα 19.30.

Η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης ειδικά για τόσο σημαντικά θέματα είναι πολύ κουραστική για τους συμμετέχοντες, ενώ υπάρχουν μεγάλα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να ξεπερνιούνται, όπως διακοπές, αναμονές, έλλειψη ήχου, που σίγουρα δεν βοηθούν.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος στην αρχή της τηλεδιάσκεψης ελπίζουμε να είναι αυτή η διαδικασία συζήτησης η πρώτη και η τελευταία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here