Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!…. αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 22/07/2015.

0
196

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση την Τετάρτη 22/07/2015 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δημήτρη Μωράκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου με θέματα:

-Επικύρωση Πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 20/05/2015 και 27/05/2015.
-Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
-Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα].
-Έκτακτα θέματα.
-Λήψη αποφάσεων επί «25» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.18 ημερομηνίας 17/07/2015.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ξεκίνησε την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στις επικείμενες τρεις Συνοικιακές Συνελεύσεις σε Εκάλη, Αδάμες και Νέα Κηφισιά τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για επαναληπτικές.

Στη συνέχεια ο κ. Θωμάκος ενημέρωσε το σώμα για τις διαδικασίες του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και τόνισε ότι το συνολικό ποσό των 250.000 ευρώ θα διανεμηθεί εξίσου και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πληροφορία που έδωσε ο δήμαρχος, ότι ήδη τέσσερις συνοικιακές συνελεύσεις έχουν συγκροτήσει επιτροπές για να κάνουν προτάσεις έργων που θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου.

Το θέμα της ανόδου της θερμοκρασίας σε συνάρτηση με τους ισχυρούς ανέμους και η προσφορά της Πολιτικής Προστασίας του δήμου ήταν το επόμενο θέμα, για το οποίο ο Γιώργος Θωμάκος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξήρε την προσφορά και ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους προϊσταμένους, του υπαλλήλους και κυρίως τους εθελοντές που είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, αλλά κυρίως προφύλαξης από πυρκαγιές.

Ο Δήμαρχος πληροφόρησε το σώμα για την αναβολή της ειδικής συνεδρίασης με θέμα την ασφάλεια, λόγω της πολιτικής κατάστασης και έδωσε νέα ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου.

Το τρίγωνο Φραγκοπούλου ήταν το επόμενο θέμα για το οποίο μίλησε ο κ. Θωμάκος. Τόνισε ότι η περιφέρεια έχει ήδη εγκρίνει το έργο, αλλά το αν θα κατασκευαστεί κολυμβητήριο ή κλειστό γυμναστήριο θα τεθεί σε διαβούλευση.

Έδωσε μάλιστα ημερομηνίες διαβούλευσης για τους αθλητικούς συλλόγους την Κυριακή 21/9 και τους πολίτες τη Δευτέρα 22/9, ενώ για μια εβδομάδα το θέμα θα τεθεί και σε ηλεκτρονική διαβούλευση.

Η διαχείριση απορριμμάτων ήταν το επόμενο θέμα της ενημέρωσης του δημάρχου και αναφέρθηκε σε σχετική επιστολή συνεργασίας που εστάλη από τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσο Μαυρίδη.

Πρόταση που όπως είπε θα επεξεργαστεί το Πολυτεχνείο με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος, στη συνέχεια θα έρθει στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και μετά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Θωμάκος τόνισε ότι και οι 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων πεντάμηνης Κοινωφελούς Εργασίας που αιτήθηκε ο δήμος καλύφθηκαν. Το κόστος μισθοδοσίας τους θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ, ενώ το κόστος ασφάλισής τους περίπου 233.626 ευρώ θα πληρωθεί από το δήμο με την προοπτική να δοθούν και αυτά από τον ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε για το ΦΕΚ διάνοιξης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Κοραή, το εξώδικο που έλαβε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της οδού Κασσαβέτη και τέλος απένειμε τα εύσημα στην Επιτροπή Ζωοφιλίας, η οποία προσφέρει μεγάλο έργο στον τομέα υιοθεσίας αδέσποτων, στειρώσεων και ενημέρωσης.

{videobox}bmV8v7VsHxo{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here