Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/06/2013.

0
387

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 07.00μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Ν. Παναγιώτου, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία μετά από καθυστέρηση περίπου 35 λεπτών ακολούθησε:

– Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, 

– Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα],

Όταν ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παναγιώτης Κανακάκης πήρε τον λόγο στην προ ημερησία συζήτηση, κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να διακόψουν τη συνεδρίαση προκειμένου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για ανατροπή της πολιτικής που οδήγησε στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. 

Αναλυτικά ο κ. Κανακάκης είπε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εδώ και τρία χρόνια περίπου η χώρα µας μαστίζεται από µια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση η οποία έχει φέρει σε κατάσταση απελπισίας την πλειοψηφία των ελλήνων.

Πρώτη φορά στην ιστορία µας και πιστεύω σε όλο το κόσμο βιώνουμε τον έκτο χρόνο οικονομικής ύφεσης σε ειρηνική περίοδο.

Η ανεργία έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί έως και 40 τις εκατό, ενώ το κόστος ζωής έχει ανέβει στα ύψη.

Ταυτόχρονα όλες οι δημόσιες κοινωνικές δομές δέχονται ανελέητο πόλεμο προκειμένου να αποδομηθούν και τέλος να καταργηθούν.

Η κεντρική πολιτική που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι να φέρει σε επίπεδα εξαθλίωσης τον µέσο Έλληνα πολίτη προκειμένου μετά να δεχθεί οποιαδήποτε λύση του δώσουν, από την άλλη θέλει να αποδημήσει οτιδήποτε σχετίζεται µε τον δημόσιο τομέα, είτε αυτό είναι σε επίπεδο κοινωνικών παροχών είτε πρόκειται για ελεγκτικό μηχανισµό, προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε ντόπιους και ξένους αετονύχηδες µε λίγα έως καθόλου χρήματα να πάρουν όλο τον πλούτο της χώρας µας και να τον εκμεταλλευτούν προς το συμφέρον τους.

Μέσα στα τρία χρόνια που πέρασαν µε τις μνημονιακές πολιτικές καμιά κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό J προσπαθούν όμως µε ψεύτικες υποσχέσεις να δημιουργήσουν µια πλασματική αισιοδοξία για το μέλλον ενώ γνωρίζουν ότι το μονό που κάνουν είναι να παρατείνουν την αγωνία και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Μέσα στα τρία χρόνια που πέρασαν εφαρμόστηκαν αντιδημοκρατικές πολιτικές και διαδικασίες J αυτό όμως που έγινε χθες το απόγευμα µε το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί µια άλλη στρατηγική που θυμίζει άλλες εποχές και που κανέναν µας δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.

Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι μονό ζήτημα της ΕΡΤ αλλά αφορά οτιδήποτε δημόσιο.

Χθες ήταν η ΕΡΤ αύριο μπορεί να είναι τα νοσοκομεία και μεθαύριο μπορεί να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πολιτική δεν πρέπει να περάσει. Δεν αρκούν τα ψηφίσματα συμπαράστασης, χρειάζεται συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή αυτής της πολιτικής.

Αμέσως τώρα, θα αποχωρήσω για να βρεθώ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συμπαραταχτούν σε αυτές τις κινητοποιήσεις».

Κανένας εκ των Δημοτικών Συμβούλων δεν εισάκουσε το κάλεσμα του κ. Κανακάκη….ο οποίος απεχώρησε μόνος του!

– Έκτακτα θέματα.

1. Ψήφισμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ Αττικής για την διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. Εγκρίθηκε.

2. Λήψης απόφασης για έγκριση 1ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2013 του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

3. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού από δαπάνη κατασκευής εξωτερικής διακλάδωσης. Εγκρίθηκε.

– Τακτικά θέματα

Στην συνέχεια συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα……χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!…..τα «7» από τα «10» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 14 ημερομηνίας 07/06/2013.

1. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 40/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την λήψη μέτρων για ολιγόωρη στάθμευση οχημάτων χρηματαποστολών έμπροσθεν του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος επί της οδού Κασσαβέτη 4 στην Κηφισιά.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής να απορριφθεί το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

2. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 41/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την κυκλοφοριακή ρύθμιση στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς σχετικά με την τοποθέτηση δύο (2) προειδοποιητικών φωτεινών σημάτων παλλόμενης ένδειξης, εκ των οποίων το ένα να τοποθετηθεί στην οδό Πεσματζόγλου, στην συμβολή της με την Λεωφ. Τατοίου και το άλλο προς της οδού Παύλου Μελά, σε απόσταση 20μ. πριν την Πεσματζόγλου.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής. 

3. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 45/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας σχετικά με την λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση ποδηλάτων στην διασταύρωση των οδών Αγ. Σαράντα & Εθνικής Αντιστάσεως στην Ν. Ερυθραία.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

4. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 26/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας σχετικά με την μονοδρόμηση της οδού Σπύρου Λούη στην Νέα Ερυθραίας.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής. 

5. Επικαιροποίηση της υπ΄αρ. 386/2008 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Κυκλοφοριακή μελέτη μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Γ. Λύρα και πέριξ αυτών – Μελέτη δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς της περιοχής μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Γ. Λύρα και πέριξ αυτών» και λήψη απόφασης εφαρμογής της.

Εγκρίθηκε. Η εφαρμογή θα γίνει αρχικά δοκιμαστικά για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

6. Λήψη απόφασης για την έγκριση χρήσεως καταστήματος (εστιατόριο), επί της οδού Λεβίδου 8-10 στο Ο.Τ. 75, Κηφισιά. Απερρίφθη.

7. Λήψη απόφασης για την έγκριση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον ακάλυπτο χώρο (πεζοδρόμιο) επί της οδού Αγίου Δημητρίου, Κηφισιά. Απερρίφθη.

8. Λήψη απόφασης για την έγκριση χρήσεως καταστήματος (αναψυκτήριο), επί των οδών Λ. Κηφισίας 228 και Δροσίνη 5, Ο.Τ. 41, Κηφισιά. Απερρίφθη.

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης στην περιοχή Καστρί». Εγκρίθηκε.

10. Λήψη απόφασης για την επικύρωση της διαδικασίας παραχώρησης τάφου διαδοχικής ταφής και έγκριση αυτής σε νέο δικαιούχο. Εγκρίθηκε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here