Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής στις 30/10/2013.

0
240

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τετάρτη 30/10/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία των Συντακτών» σε άρθρο της με τίτλο «Κομφούζιο στους δρόμους της Κηφισιάς» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι…..

«Για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των «πολιτικών του φίλων» ο δήμαρχος Κηφισιάς «αποκλείει» τις οδούς που περνούν από τα σπίτια τους.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τους αναγκάζουν να ψάχνουν ανάμεσα σε δρομάκια και στενά για να διασχίσουν την πόλη.

Η δημοτική αρχή, βαφτίζοντας… «ανάπλαση» τη μονοδρόμηση της οδού Γ. Παπανδρέου και αλλάζοντας την κυκλοφορία σε γύρω δρόμους, αδιαφορεί για το ότι καθημερινά χιλιάδες οδηγοί δεν ξέρουν από πού να περάσουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο το ΣτΕ όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη και η Περιφέρεια έχουν κρίνει τις πρωταρχικές ενέργειες του δήμου άκυρες και παράνομες».

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.05πμ με την λήψη αποφάσεων επί «27» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 52194 ημερομηνίας 23/10/2013.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σκορδίλης, η Αντιδήμαρχος κ. Ν. Βλάχου και ο Αντιδήμαρχος Μ. Κουρμαδιάς.

Κατά την διάρκεια του 3ου υπό συζήτηση θέματος:

Λήψη απόφασης για την έγκριση μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς, πέριξ των οδών Ελ. Βενιζέλου – Χ. Τρικούπη – Κοκκιναρά – Ηροδότου – Πόντου – Παπαφλέσσα» – Αξιολόγηση εφαρμογής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων / Τελική πρόταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης»

το «κυκλοφοριακό κομφούζιο» συζητήθηκε, αλλά η σφοδρή αντίδραση των κατοίκων, που παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Χιωτάκη!!….και ζητούσαν την επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πρότερη κατάσταση, οδήγησε και πάλι σε αναβολή του θέματος!!

Αξιοσημείωτη ήταν οι τοποθετήση του κ. Γιώργου Σκορδίλη, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των οδών Έλλης, Σαρανταπόρου και Τροίας.

Ο κ. Σκορδίλης παρενέβη τονίζοντας ότι οι ρυθμίσεις λειτουργούν μεροληπτικά αναβαθμίζοντας μονομερώς τις περιουσίες και την ποιότητα ζωής μερίδας συμπολιτών μας.

Ο ίδιος έκανε παράλληλα αυστηρή κριτική στον μελετητή κ. Μαυρογιώργη , το έργο και την επιστημονική κατάρτηση του οποίου έχει, όπως επισήμανε, υπερασπιστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, τονίζοντας ότι προσπαθεί να τεκμηριώσει επιστημονικά λύσεις που υπηρετούν πελατειακές λογικές της Δημοτικής Αρχής, προσβάλλοντας τη δεοντολογία και την αντικειμενικότητα που πρέπει διέπουν τέτοιες μελέτες.

Τέλος ο κ. Σκορδίλης υποστήριξε την άποψη της επαναφοράς στο προηγούμενο καθεστώς.

Η εφημερίδα Kifisia Press έχει γράψει κατά καιρούς για το κυκλοφοριακό μπάχαλο που επικρατεί στην περιοχή με τις απαγορεύσεις.

Οι κάτοικοι κάθισαν στο ειδώλιο τον μελετητή των ρυθμίσεων κ. Μαυρογιώργη για τις μετρήσεις που έχει διεξάγει κατά καιρούς, στους δρόμους που έχει αυξηθεί ο φόρτος, λέγοντας ότι μετράει ώρες που δεν είναι αιχμής.

Η κ. Βλάχου, κάτοικος της περιοχής ζήτησε από τους κατοίκους να μάθει αν ήταν ικανοποιημένοι από την πρότερη κατάσταση και όλοι συμφώνησαν με ενθουσιασμό ότι πριν όλα ήταν μια χαρά.

Τελικά, το θέμα για τρίτη φορά αναβλήθηκε μέχρι να φέρει ο μελετητής καινούρια πρόταση για την εξομάλυνση της περιοχής, πρόταση που προφανώς θα γιουχάρουν και πάλι οι κάτοικοι, εφόσον παραμένει στο ίδιο πνεύμα. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here